Insändare

Alla LO-medlemmar är inte socialdemokrater

Insändare • Publicerad 4 januari 2007

Svar till Niels Nielsen (den 30 december).

Jag behöver ingen utbildning i facklig/politisk verksamhet. Det du skriver är sant och inte sant.

På papperet har jag en valmöjlighet men i verkligheten är den noll. Jag har försökt att byta både förbund och avdelning, går inte.

Att jag på en kongress har något att säga till om är heller inte sant, precis som inom politiken är det inte frågan om vad som är rätt och fel utan ett tjuv-och-rackarspel utan dess like, för att få till det så att man hamnar vid grytan. Vid kongressen glöms ofta den enskilde medlemmen bort. Jag har varit på kongress Niels. Den gången framförde jag en åsikt som inte föll fackledningen på läppen

Och det första som hände var att jag fick reda på (inte offentligt) att det var inte bra för mig med sådana åsikter.

Att du hoppar så lätt över min kritik av facktopparnas agerade finner jag förvånade med ditt demokratiska tänkande, men enligt ditt sätt att se det så har dom medlemmarnas stöd att ta från våra tvångssparade pensionspengar och höja förvaltarnas bonusar, för det har vi ju själva bestämt på en kongress eller?

En sak kan du heller inte komma runt Niels, LO betalar till socialdemokratiska partiet av LO:s pengar det vill säga medlemmarnas pengar, alla som är med i LO är inte socialdemokrater.

Vad jag röstar på är min sak men jag kommer kanske att få tillfälle att skriva något om de politiska färgerna också. Jag är politisk obunden och är stolt över detta att sedan mina åsikter samman faller med dem denna gången är bara en tillfällighet. Att du är enkelspårig och endast kan se den ena sidan av en sak framgår tydligt. Men som jag skrev, sist facket är bra men det måste vara under andra former än i dag.

Torbjörn Olsson

(politisk obunden)

Fotnot:Därmed avslutar insändarredaktionen ordväxlingen mellan dessa både skribenter för denna gången.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.