Annons
Insändare

Alla elever ska vara lika värda

Jag kan inte glömma hur jag kände på skolavslutningen i somras. När några elever fick diplom och stipendium. De fick det på grund av att de hade varit jättebra i något skolämne eller varit trevliga mot kompisarna.
Insändare • Publicerad 1 oktober 2010

Detta hade lärarna kommit fram till, vilka elever som var värda.

För mig är alla elever duktiga på något, i den åldern från 1:a till 6:e klass. Man kan väl inte säga att en elev är bäst i ett ämne?

Annons

Hur kan man göra så mot resten av eleverna?

Jag tänker mycket på de eleverna som har det jättejobbigt med skolan och lägger ner jättemycket tid både hos extra lärare, i skolan och all träning de gör hemma. Men ingen av dessa elever fick något diplom.

Tänk om de hade fått diplom, då hade de nog vuxit och känt sig stolta.

Ge alla elever diplom eller inga. Kan ni inte sätta er in i hur dessa elever känner sig som aldrig får något diplom som ändå kämpar och går till skolan varje dag?

Jag menar inte att man inte ska ge beröm eller diplom, men ge det till alla då. Glöm inte att alla gör eller är bra på något, alla behöver beröm ung som gammal.

Jag är inte ensam om att tycka så här, där är fler föräldrar som säger samma sak.

Hoppas ni tänker på detta vid andra tillfällen.

Nilla Andersson
MARIE
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons