Annons
Insändare

All information finns på First Class

Insändare • Publicerad 27 februari 2006
Planeringen inför årtes student är i full gång. ARKIVBILD: TOMAS NYBERG
Planeringen inför årtes student är i full gång. ARKIVBILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Svar till Mamma (den 16 februari).

På Söderslättsgymnasiet finns det en Studentkommitté. Denna kommitté består av 25 personer, två från varje klass som går sista året på gymnasiet. Vi har även några medlemmar från andra året. Vi i studentkommittén jobbar med att få en bra avslutning 2006. Vi samarbetar med kommunen och skolledningen vilket innebär att alla våra förslag till exempel till studentveckan måste godkännas av skolledningen. Vi har även anordnat 200, 150 och 100-dagar till studenten på uteställen i Trelleborg. Det som ligger närmast oss nu är 100-dagar till studenten, balen och studentveckan vilket betyder att vi har mycket att planera.

Annons

Vi ber om ursäkt för att informationen inte gått ut tillräckligt bra till eleverna angående studentveckan. Det är väldigt svårt att få informationen att komma ut till alla elever om inte klassrepresentanterna kommer på mötena eller om eleverna inte använder sin First Class.

På First Class kan man läsa om studenten. Angående utklädanden; temat är absolut inte "porrigt", förmodligen hade skolledningen inte godkänt detta heller. Enligt traditionen klär varje klass ut sig till något som börjar på deras bokstav och som klassen själv väljer. Det vill säga: Går jag i en klass som heter HR03B (hotell och restaurang klass. A)- klär vi ut oss till något som börjar på dessa bokstäver, till exempel astronauter eller hård rockare. Vi i studentkommittén har ingen inblandning i detta.

Sista veckan kommer att ägnas åt en del lekar, dock är varken nakenbad eller något klädstreck aktuellt och det har aldrig varit det heller. Däremot blir det traditionellt spex på Söder-slättshallen och brännboll på Söderslätts gräsplan. Vi vill även anordna utmaningar för treorna, detta diskuteras dock fortfarande med rektorerna på skolan. Som "Mamma" skriver har det från elever framkommit förslag på ovanstående "ovärdiga aktiviteter", men det är absolut inget som studentkommittén ställt sig bakom och det är inget som är aktuellt.

Till sist vill vi påpeka att bilden som publicerades i samband med "Mammas" insändare inte har något med årets student att göra. Vi vill absolut inte att någon ska känna sig kränkt eller något liknande. Vi firar studenten och vi hoppas på fint väder och rätt attityd. Vidare önskar vi att elever, lärare, rektorer och föräldrar motverkar de som vill förstöra till exempel hälla skum i vattenormen. Vi vill att alkoholen minskar under studentveckan, men även att vi har roligt för det är nog det absolut viktigaste!

Vi bjuder in föräldrar till de elever som tar studenten 2006, den 6 mars klockan 16 i Aulan på Söder-slättsgymnasiet, Nygatan i Trelleborg. Vi i studentkommittén tar gärna emot frågor genom First Class.

Caroline Olofsson,

ordförande Studentkommittén

Maria Jönsson, Studentkommittén

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons