Annons
Insändare

Aldrig mer ICA i Anderslöv

PRO:s årliga prisundersökning visar att den dyraste butiken i länet är Ica Nära Anderslöv i Trelleborg.
Insändare • Publicerad 22 juni 2011

Det är mycket dålig stil av ägarna.

Under en längre tid har man bevisligen utnyttjat det faktum att man har haft monopol i Anderslöv.

Annons

I butiken har man haft mycket stor omsättning och borde därför haft en möjlighet att sänka priserna.

Tydligen har man gjort tvärt om, Skånes högsta priser vilket innebär att man plockar kunderna på pengarna.

Jag ställer gärna upp och betalar lite mer för att behålla butikerna i Anderslöv, men jag vill inte bli utnyttjad och lurad.

Aldrig mer ICA i Anderslöv, nu kommer i alla fall jag att välja en annan butik.

Svar direkt: Det var tråkigt att höra att du kommer välja någon annan butik baserad på en undersökning som omfattat 79 av våra cirka 7000 varor i sortimentet. Då PRO:s undersökning genomförs vid samma tidpunkt varje år och innehåller varor som på förhand är kända, förenas undersökningen ofta med spekulationer om fusk och tillfälliga nedsättningar. För att öka trovärdigheten och tillförlitligheten för prisundersökningar tycker vi i butiken därför att det vore bra med fler undersökningar som inte är kända på förhand eller innehåller samma typ av varukorg från år till år. Jag arbetar inte på det sättet utan vill hålla en jämn, låg och rättvis nivå på hela sortimentet, inte bara 79 kända varor för att verka billig. Det måste vara ett prisvärt sortiment annars sviker kunderna oss. Jag hoppas och tror att kunderna inte är lättlurade. Jag vet med säkerhet att vi inte är dyra utan tvärtom har vi alltid lägst marginaler när vi jämför med andra närliggande butiker som har samma inköpsställe som vi har. Vi ser positivt på prisundersökningar överlag eftersom de främjar konkurrensen och är bra för både oss och våra kunder. Angående vårt "monopol" förstod jag att vi av vissa kunder skulle få stämpeln att vi höjde priserna. Precis som du skriver hade vi ingen anledning att höja några priser då omsättningen ökade utan vi behöll alla ordinarie priser på samma låga nivå som tidigare.

Liksom många andra i Anderslöv blev jag glad när Matöppet öppnade här så att Ni kan jämföra priser/sortiment med mera.

Hans Holmberg

ICA Nära Anderslöv

Nilla Andersson
ICA-kund
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons