Annons
Insändare

Aldrig fängelse i Trelleborg

Det är förfäran man tar del av politikers galenskaper om att lägga ett fängelse i ”palmernas stad”.
Publicerad 10 september 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten menar att man i Trelleborg, precis som i Svedala, borde hålla en folkomröstning om fängelseetableringen.
Skribenten menar att man i Trelleborg, precis som i Svedala, borde hålla en folkomröstning om fängelseetableringen.Foto: Johan Nilsson/TT

Man skriver om den högkvalitativa jordbruksmarken som försvinner. Att vi ska värna om varje hektar jordbruksmark i denna oroliga värld borde alla begripa. Att bostadspriserna sjunker är också högst sannolikt, framför allt i centrala Trelleborg.

Har man tänkt på vem och vilka det är som förväntas besöka de 450 internerna? Man läser ofta om att knark härjar på våra fängelser. Tror ni att det är så och på vilka vägar kommer det i så fall in? Kommer det via besökarna tror ni? Då har vi många leveranser att se fram emot.

Annons

Arbetstillfällen som skäl till att bygga har man hört om. Hur många trelleborgare tror ni känner sig lämpade för att jobba på ett fängelse?

Att vi kommer att få svårt att fylla bostäderna i Sjöstaden med anledning av höga boendekostnader är väl sannolikt. Tror ni att varumärket Trelleborg kommer att stärkas av ett fängelse? Tvärtom! Sjöstaden blir ”Spökstaden”.

Svedala hade folkomröstning om man ville etablera ett fängelse i kommunen. Nästan 70 procent sa nej. Varför låter inte ni politiker oss kommuninvånare säga vad vi tycker? När fängelset väl är på plats kan man inte ångra sig. Öppet köp gäller inte. Trelleborg har redan rättspsykiatriskt centrum.

Alla konsekvenser med fängelset får staden leva med i kommande generationer. Att palmernas stad kommer att vissna är väl inge utopi. Tack för allt Trelleborg.

80-årig kommuninvånare

Annons
Annons
Annons
Annons