Insändare

2009 Seniorens år!?

Insändare • Publicerad 21 april 2008

ººJag vill be mina kollegor inom Alliansen, som har rikspartier, att "lobba" hos dessa för att göra 2009 till ett rättvisans och seniorernas år.

För några år sedan uppstod en ekonomisk kris av dimensioner som vi inte är vana vid i det här landet. Vem vände sig regimen då till för att få hjälp? Jo, pensionärerna naturligtvis. Man sa att dessa skulle få full kompensation för sina uppoffringar. Vad skedde när ekonomin redde ut sig. Ingenting absolut ingenting.

Nu har vi haft en lång högkonjunktur och ingenting har egentligen skett på pensionsfronten. Lönerna för förvärvsarbetande har med rätta höjts. Men för pensionärerna händer ingenting.

Nu är livsmedelspriserna på väg upp med stormsteg. Nu måste vi i Alliansen visa att det är ett rättvisare samhälle vi strävar efter och se till att vi inte fortsätter med att belasta de med lägst inkomster, pensionärerna.

Upp till kamp och se till att 2009 blir ett märkesår då de gamla återfår sin status och köpstyrka.

Per Grönlund (spi) ordförande i vård- och omsorgsnämnden
Per Grönlund (spi)
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.