Annons
Insändare

15-årsgränsen hjälper inte

Vi behöver inte ha 15-årsgräns på bio eller på filmer.
Insändare • Publicerad 25 maj 2010

Vi bör sänka ner det till 11-årsgräns. Alla bör ha rätt att se på samma sorters filmer, om man är 11 år eller 15 år ska inte spela någon roll. Alla kan ändå få tag på filmerna i affärerna när de har kommit ut, och kan därför också få se dem på bio. Ungdomarna kan kanske bli lite rädda men om de vet att det är en skräckfilm behöver de ju inte välja den om de ska gå på bio.

Barnen kan ju titta på nyheterna där krig, stölder, mord och andra saker visas som skrämmer upp dem. Nyheterna är ofta värre än vissa filmer. Och inte nog med nyheterna, till och med barnkanalerna, till exempel Kalle Anka, där slåss de mycket och där är många andra hemska saker också. De flesta barnfilmerna har olämpliga saker för barnen. Så vanliga skräckfilmer är samma som barnfilmerna bara det att de är mer verkliga och otecknade. Så ta bort 15-årsgränsen på bio och film för det hjälper ändå inte.

Nilla Andersson
Michaela Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons