Annons
Nyheter

SMHI varnar för kraftigt regn

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för rikligt regn i stora delar av norra Götaland, Öland, Gotland samt sydöstra och nordöstra Svealand.
Nyheter • Publicerad 24 juni 2012
Foto: 

Det är ett omfattande regnväder som tillhör ett lågtryck ute på Nordsjön som till kvällen in över södra Götaland. Regnet förstärks i natt samtidigt som det långsamt rör sig vidare norrut och når till morgon bitti även upp över Svealand.

SMHI har en varning utfärdad från i natt för rikliga mängder regn över främst norra Götaland som under måndagsdygnet kan ge runt 40 mm.

Annons

I Skåne regnade det rejält redan under söndagsförmiddagen. Fram mot kvällen kan vi räkna med fortsatt mulet väder följt av regn från sydväst som tidvis kan vara kraftigt.

I morgon fortsatt regn även i Skåne, men med allt fler avbrott. 12-16 grader och växlande västlig vind som tidvis blir frisk.

Lågtrycket med tillhörande regn förflyttar sig under natten till tisdag bort österut från södra Sverige. På dagen växlande molnighet i hela landet med regnskurar på många håll.

På onsdag ser Götaland ut att få kraftiga regnskurar med risk för åska.

Ann-Louise Olander
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons