Annons
Nyheter

Kraftig brand i Simrishamn

Det brinner kraftigt i Skillinge Fisk-Impex AB:s lokaler centralt i Simrishamn. Räddningstjänst och polis är på plats.
Nyheter • Publicerad 7 augusti 2012

Släckningsarbetet beräknas pågå hela natten.

Strax före klockan 18.00 på tisdagseftermiddagen började det brinna i industri- och packningslokalerna för Skillinge Fisk-Impex AB centralt på Djupadalsvägen i Simrishamn. Branden är mycket kraftig.

Annons

När räddningstjänsten kom till platsen var det full rökutveckling. Rökdykare skickades in i byggnaden, men branden hade redan gått igenom taket, och av säkerhetsskäl fick därför rökdykarna plockas ut igen.

På plats finns räddningstjänsterna från Ystad, Simrishamn, Tomelilla, Borrby/Löderup samt frivilliga brandmän från styrkan i Tomarp.

Branden betecknas som svårsläckt, enligt räddningsledare Martin Andersson, och med största sannolikhet kommer arbetet pågå hela natten.

Röken från branden syntes vida omkring, och många nyfikna Simrishamnsbor samlades utanför avspärrningarna för att följa utvecklingen.

Enligt polisen har gasoltuber tagits ut ur en angränsande byggnad, för att undvika risk för explosion.

Det är oklart om någon människa har befunnit sig i byggnaden när branden utbröt.

Vad som orsakat branden är ännu oklart.

Cecilia Isberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons