Annons
Nyheter

20-åring häktad för dödskörning

Under en polisjakt i Malmö körde 20-åringen ihjäl en cyklist och försökte att köra på två poliser, enligt åklagaren. Nu är han häktad för grovt vållande till annans död – och för mordförsök.
Nyheter • Publicerad 16 juni 2012

Det var vid en trafikolycka i tisdags – som 20-åringen inte var inblandad i – som polisen tyckte att mannen uppförde sig konstigt. När de skulle kolla honom körde han först på en civil polisbil och försökte sedan att köra över en patrullerande polis. Enligt åklagaren rörde det sig om rena mordförsök.

Vid den polisjakt som sedan uppstod, mitt i centrala Malmö, körde 20-åringen i hög hastighet på tre cyklister. En av dem, en 60-årig man dog senare av sina skador.

Annons

20-åringen erkände redan för polisen att han kört ihjäl cyklisten, enligt Sydsvenskan. Under häktningsförhandlingen godtog han åklagarens brottsrubricering grovt vållande till annans död, vilket han också häktades för, men nekade till det grövre brottet dråp.

Däremot förnekade mannen att han skulle ha försökt att köra på poliserna. Mot sitt nekande häktades han ändå för ett mordförsök, på den polis som inte satt i en bil.

Enligt Sydsvenskan ska åtal vara väckt senast den 29 juni.

En förundersökning har också inletts om misstänkt tjänstefel för att klarlägga polisens agerande. Uppgifterna från polisen har varit motstridiga och till en del motsagts av vittnesuppgifter.

Maria Sällberg
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons