Annons
Nyheter

Vikingahall blir bygdegård

När vikingamuseets restaurang flyttas får allmänheten tillgång till nya samlingslokaler i den byggnad som numera kallas Vellinge bygdegård.
Nyheter • Publicerad 3 mars 2010
Foto: 
Den hittillsvarande gästabudshallen och övriga utrymmen blir nu samlingslokaler för allmänhet och föreningsliv. På bilden ses Sven Rosborn och Björn M Jacobsen från Fotevikens museum och Oscar Gumaelius, förvaltare av den nyinrättade bygdegården.
Den hittillsvarande gästabudshallen och övriga utrymmen blir nu samlingslokaler för allmänhet och föreningsliv. På bilden ses Sven Rosborn och Björn M Jacobsen från Fotevikens museum och Oscar Gumaelius, förvaltare av den nyinrättade bygdegården.Foto: 

HÖLLVIKEN. Fotevikens museum har hittills haft sin vikingakrog i en halliknande byggnad vid parkeringsplatsen utanför vikingabyn. Men eftersom man upplever att många besökare hellre vill äta och dricka i de vikingatida miljöerna än en bit ifrån dem flyttas restaurangen upp i vikingabyn.

Därmed öppnades vägen för den nyinrättade Vellinge bygdegård.

Annons

– Många upplever att det saknas större mötes och evenemangslokaler för allmänheten i Vellinge kommun. Men nu finns möjligheter att ordna samlingar, teaterföreställningar, utställningar, femtioårskalas och annat, säger museidirektören Björn M Jakobsen.

Han hoppas också att de nya lokalerna ska locka föreningar att förlägga delar av sin verksamhet till bygdegården.

Gården innehåll fyra större samlingssalar, två scener och ett kök. Den största salen har plats för upp till 200 matgäster.

Lokalerna ägs även fortsättningsvis av Fotevikens museum men disponeras av den nybildade bygdegårdsföreningen.

Mats Amnell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons