Annons
Nyheter

Unga försökte stoppa spritlangning – polisen kom inte

Bilen stod parkerad under bron vid Falsterbokanalen. Den var lastad med sju flak starköl och cider. 2 000 kronor bytte ägare. De yngsta köparna var 13 år.
Nyheter • Publicerad 5 oktober 2009

HÖLLVIKEN. Det här hände förra helgen i Höllviken. Men några av de tilltänkta köparna, tyckte att det kändes obehagligt att så unga personer kunde köpa alkohol.

– Vi tyckte det kändes fel så vi ringde polisen, berättar en av killarna för tidningen.

Annons

Han är helst anonym, eftersom Höllviken är litet och alla känner alla. Han och hans kompisar gick undan och slog 112 på sina mobiler.

Polisen svarade och ställde många följdfrågor.

– De frågade hur många som köpte. Vi sa ett 20-tal. De sa att de skulle skicka en bil.

Men de unga pojkarna fick ringa tre gånger efter polisen. Strax innan midnatt såg de äntligen en polisbil som närmade sig. Då hade langarna packat ihop men festen pågick fortfarande bland ungdomarna.

– Men polisbilen körde bara rätt förbi!

Killarna är besvikna idag och undrar varför polisen inte kom. Själva tycker de att de riskerade ganska mycket för att försöka få tag på polisen.

När tidningen ringer till Lars Rosberg, vakthavande befäl på Polisen, säger han:

– Vi fick ett samtal från en kille halv elva. Östra kanalvägen: ett yngre gäng ska sitta och dricka sprit som de handlat av en langare, säger han.

Uppgifterna i anmälan är vaga, enligt honom. Samtidigt fick polisen in två anmälningar om misshandel, ett olaga hot och ett ofredande. Kanske skickades bilen dit istället.

Men alkohol och ungdomar är prioriterade områden, menar Lars Rosberg.

Annons

– Det är mycket avhängigt på vad folk säger när de ringer hur vi gör vår bedömning.

Närpolischef Kenneth Abrahamsson menar också att ungdomar och alkohol är prioriterat. I mitten av september hade närpolisen möte med alla föräldrar till barn i årskurs sex till nio i kommunen. Ett 40-tal föräldrar anmälde sig till nattvandring.

– Vi jobbar mycket med ungdomar och alkohol, men det kan ha hänt andra saker samtidigt, säger han.

Kenneth Abrahamsson känner väl till platsen.

– Vi vet att det är ett ställe som en del ungdomar håller till på och att det har varit så under sommaren.

Lucas Dietrichson
Kalle Kniivilä, Therese Thomasson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons