Annons
Nyheter

Toppen toppar i sydväst

Trogna kunder, Systembolagets etablering och dyr bensin. Frågar man Toppengallerians Paul Bertilzon är det dessa faktorer som har bidragit till att gallerian har ökat mest i omsättning av Skånes sydvästra köpcentrum under 2007-2008, enligt en utredning av Svensk handel.
Nyheter • Publicerad 13 oktober 2009

HÖLLVIKEN. Toppengallerian ökade sin omsättning med 7,9 procent, vilket betyder 30 miljoner i svenska kronor. Samma siffror redovisas för detta års första sex månader.

– Att Systembolaget flyttade från Skanör och etablerade sig här har varit ett stort lyft för Toppengallerian. Sedan tror jag inte att folk tar bilen och åker iväg för att handla i lika stor utsträckning nu när bensinpriset är så högt. Då stannar de hellre här nere, säger Paul Bertilzon.

Annons

Som Sydsvenskan tidigare har berättat, har Toppengallerian fått ett bygglov beviljat som medför en expandering på 4 000 kvadratmeter i två plan. Butikerna som kommer att husera i de nya lokalerna öppnar sin verksamhet den 18 november.

– Vår expandering känns extra bra efter att man har fått tagit del av de här siffrorna, säger Paul Bertilzon.

Enligt Svensk handels redovisning av köpcentrumens omsättningsutveckling mellan 2007-2008 ökade köpbehovet totalt sett inom hela denna kategori, trots bistra ekonomiska tider.

Mats Amnell
Linda Stark
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons