Nyheter

Pub i konkurs - flera vill ta över

Den 40-åriga restaurangen Shakespeare Pub i Höllviken har försatts i konkurs.
Nyheter • Publicerad 18 mars 2010
Foto: 
Foto: 

HÖLLVIKEN. Den 40-åriga restaurangen Shakespeare Pub i Höllviken har försatts i konkurs. Konkursförvaltaren Lennart Atteryd vill inte kommentera om det finns några särskilda omständigheter som har medfört att företaget Publican Näset AB nu tvingas att stänga ned.

– Konkursen är inledd och som vid alla konkurser har den med företagets ekonomiska situation att göra. Men vilka exakta orsaker som har försatt företaget i det här läget går i nuläget inte att uttala sig om.

Martin Morand är en av pubens delägare och har varit med och drivet stället i snart fem år.

Enligt honom är kommunens beslut i fjor om att inte tillåta livemusik på uteserveringen på grund av för höga ljudnivåer den största orsaken till konkursen.

– Shakespeares pub har i alla år erbjudit sina gäster livemusik. När vi inte kunde det längre blev vi av med cirka 20 procent av intäkterna. Människor har valt att gå till de andra ställena här nere i Höllviken och det har varit svårt att konkurrera om gästerna under de premisserna.

Men det är ett påstående som miljöchef Lars Robert Göranson inte håller med om.

– Kommunen har aldrig förbjudit någon livemusik. Ljudnivån, oavsett livemusik eller musik från nattklubben, har varit oacceptabel. Därför krävde miljö- och byggnadsnämnden att om de skulle spela musik så skulle den hålla sig inom våra riktvärden.

Puben kommer att fortsätta att hålla öppet genom konkursförvaltaren och Lennart Atteryd är inte orolig för att puben kommer att stänga igen för gott.

– Det har redan kommit in flera förfrågningar från människor som skulle vilja ta över stället. Mitt intryck är att Shakespeare Pub ses som en institution i Höllviken. Jag är vid gott mod om att det inte kommer att vara något problem att hitta en annan ägare.

Mats Amnell
Linda Stark
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.