Annons
Nyheter

Öppna ytor, sagor och sång

Nya biblioteketI morgon är det två veckor sedan biblioteket i Höllviken invigdes. "Vi ser många nya ansikten och skriver ut många nya lånekort" säger bibliotekarie Ewa Mats.
Nyheter • Publicerad 24 september 2009
Foto: 
Sagorummet öppnades för allmänheten i tisdags, här ordnas sång -och sagostunder för barn, berättar bibliotekarie Ewa Mats. Fotografiet på väggen föreställer stranden i Kämpinge och är taget av Anita Campbell.
Sagorummet öppnades för allmänheten i tisdags, här ordnas sång -och sagostunder för barn, berättar bibliotekarie Ewa Mats. Fotografiet på väggen föreställer stranden i Kämpinge och är taget av Anita Campbell.Foto: 
Nu ståtar det nya biblioteket i Höllviken på den före detta parkeringen. Byggnaden har väckt en hel del synpunkter, bland annat att den inte passar in i småhusbebyggelsen runtomkring.
Nu ståtar det nya biblioteket i Höllviken på den före detta parkeringen. Byggnaden har väckt en hel del synpunkter, bland annat att den inte passar in i småhusbebyggelsen runtomkring.Foto: 

HÖLLVIKEN. Visst har hon också hört kritiken om att byggnaden inte passar in i miljön, insändare i Trelleborgs Allehanda har bland annat gjort gällande att huset liknar en toarulle. Men kritiken är inget som Ewa Mats möter bland besökarna, tvärtom.

– Till oss säger de att de tycker det är så fint. Jag tycker också om det, men skulle vilja ha bättre ventilation, skriv det!

Annons

De 930 kvadratmeterna bibliotek är luftiga och ljusa. Just öppenheten uppskattas av Lena Isaksson som är på besök tillsammans med barnbarnet Tilda Backman, fyra år, från Bara.

– Fantastiskt, man ser alla böcker, det är öppet och ljust, säger Lena Isaksson.

I höst satsar biblioteket på flera nya aktiviteter. Tre torsdagseftermiddagar, med start 8 oktober, ger bibliotekarierna boktips.

För dem som på grund av funktionshinder inte själva kan ta sig till biblioteket startar nu en volontärtjänst. Många har anmält sig som volontärer för att leverera böcker hem till folk. Intresset från behövande har dock låtit vänta på sig.

Biblioteket har också utökat sin service med uthyrning av filmer för vuxna, något som inte fanns tidigare.

– Vi tänkte först kalla det vuxenfilm, men sedan kom vi på att det lät nog inte så bra, säger Ewa Mats och ler.

Johan Silfversten Bergman
Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons