Annons
Nyheter

Narkotikainsats gav resultat

Förra årets narkotikaspaning på Näset resulterar nu i att en 21-årig man från Höllviken åtalas
Nyheter • Publicerad 17 mars 2010

HÖLLVIKEN. Den 21-åriga mannen från Höllviken förde in cannabis i landet och sålde vidare till andra ungdomar. Det misstänker polisen och nu har åklagaren Ingegerd Jigin väckt åtal för narkotikabrott och smuggling.

En utredare på polisen i Trelleborg bekräftar att den åtalade är den person, av en grupp på ett tiotal, som polisen lyckats knyta till mest innehav.

Annons

– Det är klart att man är nöjd med just den insatsen. Men narkotikan är alltid ett problem. Samtidigt kan man ju hoppas att det här kan få en förebyggande inverkan, säger utredaren till TA om åtalet.

I samband med spaningsinsatsen förra våren slog polisen larm om att användningen av narkotika befarades vara utbredd bland ungdomar på Näset. Ett tiotal personer ringades in, varav den nu åtalade 21-åringen var en centralfigur.

Vid flera tillfällen, i Trelleborg, Höllviken och på okända platser, ska Höllvikenbon enligt åtalet ha överlåtit totalt 10 gram cannabis till andra personer. Mannen är åtalad för att ha innehaft totalt 100 gram cannabis som han fört in från utlandet.

Johan Silfversten Bergman
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons