Annons
Nyheter

Köpcentrum byter ägare

Höllvikens köpcentrum har fått ny ägare. Sven Hellquist lämnar över till sin granne Tomce Siljanovski på Millennium.
Nyheter • Publicerad 8 april 2010

HÖLLVIKEN. När Sven Hellquist efter nästan trettio år i hetluften bestämde sig för att bli pensionär på heltid och sälja Höllvikens köpcentrum, visste han precis vem som var bäst lämpad att ta över: grannen Tomce Siljanovski, mer känd som Sille på restaurang Millennium.

Köpet blev klart förra veckan, och den 1 maj sker det formella bytet. Tomce Siljanovski blir ägare till en byggnad på cirka tusen kvadratmeter. Av dem är 600 kvadratmeter butikslokaler.

Annons

– Det var svårt att tacka nej till erbjudandet. Jag känner mig både stolt och glad. Samtidigt är det en utmaning, som är både kul och spännande, säger Tomce Siljanovski.

Han tänker vitalisera centret och har en del idéer och tankar om hur det skall gå till. Det handlar om marknadsföring och om att utnyttja det centrala läget. Fast än så länge är planerna rätt diffusa. Ett är dock säkert: någon galleria à la Toppen blir inte 1,5-planskomplexet vid Polisvägen.

– Toppen är toppen. Den är det ingen som slår, säger Tomce Siljanovski.

Inledningsvis nöjer han sig med att bättra på och fräscha upp fasaden. Hyresgästerna i centrets nio butikslokaler behöver inte oroa sig, försäkrar han.

– De kan vara lugna; de blir kvar så länge de själva vill. Men om lokaler blir lediga, kan det bli aktuellt med förändringar.

I ett senare skede planerar han att söka bygglov för att utnyttja den i dag tomma ovanvåningen.

– Här skulle man kunna inreda kontor eller låta butikerna i bottenvåningen expandera.

44-årige Tomce Siljanovski är Kämpingebo sedan tjugo år. 1988 öppnade han pizzeria i hörnet Polisvägen/Falsterbovägen. Åtta år senare blev han ägare till fastigheten, där han 1998 etablerade restaurang Millennium.

Men trots sina många år i branschen har han ingen formell restaurangutbildning.

– Jag fick smak för jobbet, när jag som femtonåring arbetade på krog i Trelleborg. På Millennium är jag ett slag alltiallo. Jag diskar, serverar, står i baren och hoppar in där jag behövs.

Martin Strandberg
Christina Gustafson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons