Annons
Nyheter

Full rulle i ny skateboardpark

Den nya skateboardparken på Sandeplansskolan i Höllviken är det senaste ledet i Vellinge kommuns satsning på skateboardåkning. Parken har blivit populär bland ungdomarna, samtidigt som många av dem tycker den är för lik dem som finns i Skanör och Vellinge.
Nyheter • Publicerad 4 oktober 2010
Filippa Brehensbauer har precis börjat åka skateboard och har redan fått smak för det. "Jag gillar att åka, det är liksom livet för mig. Jag är här nästan varje dag och kör", säger hon.
Filippa Brehensbauer har precis börjat åka skateboard och har redan fått smak för det. "Jag gillar att åka, det är liksom livet för mig. Jag är här nästan varje dag och kör", säger hon.Foto: 

Det vimlar av skejtare på ramperna. Två pojkar krockar med varandra och faller omkull. Den ena får ont men reser sig snart upp och rullar vidare på sin bräda.

En av skejtarna som flyger förbi är Marcus Svensson. Han tycker att den nya skateboardparken är ”grym”. Sedan invigningen den nionde september har han varit här nästan varje dag. Men han önskar att den hade skiljt sig mer från skateboardparkerna som finns i Skanör och Vellinge.

Annons

– Alla tre är likadana. Det skulle vara roligare om parkerna hade skiljt sig åt så att man hade kunnat få lite omväxling, säger han.

Parkerna består av färdigproducerade ramper som Vellinge kommun har beställt från den belgiska tillverkaren Rhino.

Enligt Vellinge kommun går det att välja mellan tre svårighetsgrader på ramperna: lätt, medel och svår. Eftersom man tror att medel­nivån är den som tilltalar flest, är det den nivån man har valt på ramperna i alla tre parkerna.

Trots att Marcus Svensson tillbringar mycket av sin fritid på ramperna på Sandeplansskolan, åker han ofta in till Malmö på helgerna och skejtar. Det är större utrymme där och dessutom är ramperna gjorda i betong, vilket är roligare att åka på, enligt Marcus Svensson.

Men han är ändå nöjd med skateboardparken på Sandeplansskolan.

– Ramperna som finns här är jättebra och det är många som gillar dem, säger han och rullar iväg på sin bräda.

Den sammanlagda notan för de tre skateboardparkerna i Höllviken, Skanör och Vellinge beräknas ligga på ungefär 1,5 miljoner kronor. I förra veckan beslutade M-nämnden i Vellinge kommun dess­utom att satsa 70 000 kronor på att införa ljussättningar vid parkerna.

INTERNAL INTERNAL
John Nordh, Håkan Röjder
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons