Nyheter

Förskola drabbad av skadegörelse - igen

I måndags möttes personalen på Gyatrollets förskola av söndersparkade trähästar. Nu oroar sig förskolechefen Katarina Nilsson för att fjorårets räder av skadegörelse ska komma igen.
Nyheter • Publicerad 19 mars 2010

HÖLLVIKEN. Insparkade dörrar, klotter och trasiga vattenpipor mötte personalen på förskolan Gyatrollet för ett år sedan. Mellan påsk och midsommar gjorde Katarina Nilsson ett tiotal polisanmälningar om skadegörelse. I måndags var det dags igen.

– Vi är oroliga att detta ska sätta igång igen, säger Katarina Nilsson.

Vellinge kommuns säkerhetschef Marie Louise Arendt hade för någon dag sedan möte med platschefer och vaktmästare vid kommunens förskolor. Den samlade bilden är att skadegörelse inte har varit ett stort problem under den senaste tiden. Inte heller från privatdrivna förskolor har hon fått larm.

– Jag har fått ett samtal från Pärlans montessoriförskola som fick klotter på sina fönster i helgen, berättar hon.

Vem som är skyldig till skadegörelsen vid Gyatrollets förskola är okänt. Katarina Nilsson hoppas att allmänheten kan hålla ögonen öppna.

– Barnen blir också oroliga av det här. De går och letar efter tjuvar i buskarna, säger hon.

Johan Silfversten Bergman
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.