Annons
Nyheter

Bland datorer och blandade läsvanor

Idag är det världsbokdagen. TA undersökte litteraturvanorna på biblioteket i Höllviken.
Nyheter • Publicerad 23 april 2010
Filip Palm, Simon Dahlman och Christoffer Grammatikos besöker biblioteket för att använda datorerna. – Jag läser mest humorböcker och deckare. Böckerna om LasseMaja är mina favoriter, säger Filip – Jag gillar Bert- och Suneböckerna, inflikar Christoffer. – Jag vill ha böcker där det händer mycket, men jag har ingen favoritförfattare, säger Simon.
Filip Palm, Simon Dahlman och Christoffer Grammatikos besöker biblioteket för att använda datorerna. – Jag läser mest humorböcker och deckare. Böckerna om LasseMaja är mina favoriter, säger Filip – Jag gillar Bert- och Suneböckerna, inflikar Christoffer. – Jag vill ha böcker där det händer mycket, men jag har ingen favoritförfattare, säger Simon.Foto: 
Bland skivorna botaniserar Anita Holmqvist som både lämnat en bok och beställt senaste Connelly. Hon besöker biblioteket varje vecka. – Jag läser helst ärliga biografier, det finns inte så många som inte är tillrättalagda. Jag har säkert någon favoritförfattare, men ingen jag kommer på just nu.
Bland skivorna botaniserar Anita Holmqvist som både lämnat en bok och beställt senaste Connelly. Hon besöker biblioteket varje vecka. – Jag läser helst ärliga biografier, det finns inte så många som inte är tillrättalagda. Jag har säkert någon favoritförfattare, men ingen jag kommer på just nu.Foto: 
Maria Arnell lånar böcker tillsammans med sonen Pelle tio månader. – Vi brukar mest titta i böcker än så länge, förklarar Maria med en pekbok i handen. – Själv läser jag helst böcker om sport, idrott, kost och träning. Det blir inte så mycket skönlitteratur, si så fall läser jag mest som avkoppling, då kan det bli Läckberg.
Maria Arnell lånar böcker tillsammans med sonen Pelle tio månader. – Vi brukar mest titta i böcker än så länge, förklarar Maria med en pekbok i handen. – Själv läser jag helst böcker om sport, idrott, kost och träning. Det blir inte så mycket skönlitteratur, si så fall läser jag mest som avkoppling, då kan det bli Läckberg.Foto: 
En resa till Turkiet har fått Jan Quistbeck att leta upp resehandböcker om landet och huvudstaden. Jag läser mycket, framför allt skönlitteratur. Jag har många favoritförfattare, så det är svårt att välja, men just turken Orhan Pamuk, som fick Nobelpriset i litteratur 2006 är en av dem.
En resa till Turkiet har fått Jan Quistbeck att leta upp resehandböcker om landet och huvudstaden. Jag läser mycket, framför allt skönlitteratur. Jag har många favoritförfattare, så det är svårt att välja, men just turken Orhan Pamuk, som fick Nobelpriset i litteratur 2006 är en av dem.Foto: 
Linda Karlsson ska låna en bok som är skriven på engelska. – Jag tycker om att läsa olika ungdomsböcker. –Per Nilsson är nog den författare jag helst läser. Han har till exempel skrivit Alla hjärtans fröjd. Den tycker jag är bra.
Linda Karlsson ska låna en bok som är skriven på engelska. – Jag tycker om att läsa olika ungdomsböcker. –Per Nilsson är nog den författare jag helst läser. Han har till exempel skrivit Alla hjärtans fröjd. Den tycker jag är bra.Foto: 
Martin Strandberg
Nilla Olsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons