Nyheter

Anmäler sin läkare för brister i vården

En man i Höllviken anmäler sin läkare till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd.
Nyheter • Publicerad 7 juli 2010

Mannen menar att läkaren inte har vidtagit tillräckliga åtgärder efter att mannen skadats i ryggen.

Mannen sökte första gången läkarvård efter ett fall ner i en utgrävnad för en pool. Det var i juni i fjor. Under sommaren blev han sedan röntgad i både rygg och buk. Han hade också vid flera tillfällen kontakt med läkaren som dock inte hörde av sig med några åtgärder efter den sista röntgningen.

När mannen sedan, tre månader efter första läkarkontakten, vaknade med magsmärtor blev han tvungen att ta sig till akuten i Trelleborg. Där skickades han vidare med ambulans för operation i Malmö.

"Läget var livshotande. På grund av dess akuta karaktär blev det ett traumatiskt förlopp", skriver mannen i sin anmälan. Han anser att operation kunde ha varit planerad istället för akut om bara läkaren vidtagit åtgärder i tid. Då hade han också sluppit de känslor av rädsla och ångest som han haft efter operationen. Vid ett återbesök konstaterades att mannen lider av posttraumatiskt stressyndrom orsakat av ett dramatiskt förlopp.

Anna Thulin
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.