Nyheter

Thörnblad ger Odell medaljchans

Linus Thörnblad missar dagens SM-tävling i höjdhopp. Något som öppnar upp för Lukas Odell. ”Jag har chans att knipa en medalj. Det är inspirerande”, säger IFK Trelleborgs 19-åring.
Nyheter • Publicerad 3 augusti 2009

TRELLEBORG. I Linus Thörnblads frånvaro är årets SM-tävling en oviss historia. IFK Trelleborg skickar två deltagare till Malmö, Mattias Green och Lukas Odell. Av dem är det den senare som tack vare Thörnblads återbud kan vara med och slåss om en medalj. Det som talar emot honom är dock den knappa uppladdningen.

– Jag har legat däckad med feber och halsont de senast två veckorna så jag har bara kunnat träna två pass, så på så sätt är det svårt att gå in med höga förväntningar. Det får bära eller brista, säger han.

De främsta konkurrenterna är SoIK Hellas Mehdi Alkhatib med årsbästa på 2,18, Glanshammars Erik Sundlöf (2,12) och Carl Rönnow (2,10). Med sina 2,09 har Lukas Odell därmed den fjärde bästa höjden för säsongen bland de hopparna.

– När jag tänker på det på det sättet så blir jag fruktansvärt taggad för att knipa en medalj, säger Lukas Odell. Klubbkamraten Mattias Green har ett årsbästa på 1,91 och bör därför inte vara med i kvällens toppstrid.

– Mattias har inte riktigt nosat på två meter i år, säger IFK Trelleborgs ordförande Lars Odell som håller Medhi Alkhatib från Solna som segerfavorit.

Linus Thörnblad får nöja sig med att se tävlingarna.

– Det är klart att det är trist att jag inte kan vara med här, men jag har missat ännu viktigare tävlingar, säger Thörnblad.

Det var den 10 juli som Thörnblad fick smärtor i vänster höft. Skadan gör att han har svårt att springa och har omöjliggjort allt höjdhoppande i en knapp månad.

– I måndags fick jag en kortisonspruta och har kunnat träna lite de senaste dagarna, säger Thörnblad.

Årets stora mål är VM i Berlin om två veckor, men Thörnblad vet fortfarande inte om han kan tävla i Tyskland. På tisdag ska han göra ett avgörande test under ett höjdpass.

– Det blir ett lätt pass, men kan jag hoppa då kan jag också gå för fullt.

– Jag behöver två veckor för att komma i form inför VM. Men får jag bara de veckorna tror jag att det kan gå bra.

Friidrotts-VM i Berlin invigs 15 augusti. Höjdkvalet hoppas 19 augusti och finalen två dagar senare.

Axel Pileby
Nicolinn Nilsson/TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.