Annons
Nyheter

Snart är nya sajten här

Trelleborgs allehanda satsar nu på en ny sajt med ny kommentarfunktion. För oss är det viktigt att se till att tidningen ska bli bättre även på webben där vi får alltfler besökare.
Nyheter • Publicerad 12 april 2010
Foto: 
Johan Silfversten Bergman och Sara Johannesson utvecklar Trelleborgs Allehandas nya sajt.
Johan Silfversten Bergman och Sara Johannesson utvecklar Trelleborgs Allehandas nya sajt.Foto: 
Johan Silfversten Bergman och Sara Johannesson utvecklar Trelleborgs Allehandas nya sajt.
Johan Silfversten Bergman och Sara Johannesson utvecklar Trelleborgs Allehandas nya sajt.Foto: 

TRELLEBORG. Den kommande veckan får sajten ett nytt utseende. Vi kommer också att lansera en del nya funktioner och annonsformat. Det är frukten av ett högintensivt arbete de senaste tre månaderna för att bygga en ännu bättre sajt.

Det har bara gått ett knappt år sedan vi byggde om trelleborgsallehanda.se från grunden och även om det varit ett framgångsrikt år kan vi inte stanna av. De tekniska möjligheterna utvecklas snabbt parallellt med att din och andra besökares användning av sajten förändras.

Annons

Vi ser också var våra resurser gör mest nytta och därmed hur vi kan anpassa oss för att använda dem smartast.

I arbetet med att planera och bygga nya trelleborgsallehanda.se har vi använt en del analysmaterial från vår förra omgörning men framförallt har vi följt trafikmönstren och sett vad som används och vad som inte används.

En ström av skisser och prototyper har testats internt och externt, av proffs och amatörer om vartannat och undan för undan har vi försökt förfina användarupplevelsen. Ni får ge er till tåls till en bit in på nästa vecka men några av nyheterna kan vi nämna redan nu:

• Vi byter till en ny webb tv-spelare som vi lanserar i en första version för fortsatt redaktionell och kommersiell utveckling.

• Vi byter system för att hantera artikelkommentarer.

• Vi delar in sajtens struktur på ett annorlunda sätt för att förbättra översikt och orientering.

• Vi tar bort en del fasta punkter på den nuvarande sajten som nästan aldrig används.

• Vi vill att din och andras användning av trelleborgsallehanda.se ska ge tydligare avtryck på sajten.

• Vi vill att trelleborgsallehanda.se blir ännu snabbare att ladda i din webbläsare.

Det finns en gedigen teknisk plattform att utgå ifrån och även om mycket på nya trelleborgsallehanda.se utgår från denna tekniska grund vet vi alla att i samband med skiftet kan vi få en del tekniskt mankemang. Det kommer vi dock göra allt för att minimera för dig som besökare.

Martin Strandberg
Anders Olofsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons