Annons
Nyheter

Tung förlust för Trelleborg HBK

Ny förlust för HBK, Hallby vann med 33-28 i Jönköping. Då kräver veteranen hårdare tag. – Inställningen brister hos vissa spelare. Klarar man inte kraven eller visar lite vilja får man göra något annat. Det här är allsvenskan, inte en förening för att sitta och dricka kaffe, säger Senad Alkic.
Nyheter • Publicerad 14 januari 2012
Tränare Pelle Käll var optimistisk, innan matchen.
Tränare Pelle Käll var optimistisk, innan matchen.Foto: 

Efter två bra matcher mot Önnered och en tuff och bra genomförd match mot Skånela var tränaren Pelle Käll optimistisk.

Inför matchen pratade han om vikten av att lyckas med försvarsspelet mot mittenlaget Hallby. Så blev det nu inte.

Annons

– Första halvlek var fruktansvärt dålig från vår sida. Både offensivt och defensivt, säger Senad Alkic som är förbryllad över kräftgången.

– Jag har aldrig varit med om det här tidigare i mitt liv. Vi kan vinna mot vilka lag som helst. Och ibland vinner vi med 10 bollar men kan också förlora med 15.

Senad Alkic spelade bara tio minuter av matchen innan han tvingades utgå med en sträckning i baksidan av låret och tvingades se sitt lag förlora från bänkplats.

– Gnistan fattas. Ingen verkar vilja vinna och jag vet inte hur vi ska få fram det, säger han.

– Man märker det redan innan matchen att det inte ska gå så bra. Folk hänger med huvudet.

Vad beror det på tror du?

– Jag vet inte. Ingen svarar på frågan vad som är fel när vi pratar om det i omklädningsrummet. Allt är bra på träningarna. Stämningen är god men när det är match händer det något.

– Det är inte tabelläget tror jag. Kanske är vi för unga. Vi viker ner oss för lätt när det tar emot. Surar ihop för snabbt. På sikt blir det nog bra och jag tror vi blir bättre redan nästa år men vi måste klara oss kvar i år.

Vad krävs för att ni ska lyfta er?

– Vi måste vara fokuserade från start och sedan behöver vi pisk från tränaren en tydlighet att det här inte duger. Inställningen brister hos vissa spelare. Klarar man inte kraven eller visar lite vilja får man göra något annat. Det här är allsvenskan, inte en förening för att sitta och dricka kaffe, säger Senad Alkic.

En tuff och viktig match väntar i Söderslättshallen på onsdag. I nästa omgång väntar jumbon IFK Ystad HK som verkar ha vaknat till liv. De slog Hästö IF med hela 38-20.

Maria Sällberg
Christian Abrahamsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons