Annons
Nyheter

Trelleborg HBK imponerade på hemmaplan

Trelleborg HBK besegrade favorittippade Lindesberg med 28–24 (13–11) i handbollens allsvenska. Detta efter en kollektiv fullträff där Gogo Jancevski storspelade mot sina forna klubbkamrater.
– Extra roligt för mig. Vi hade bara bestämt oss för att ta de här två poängen, sa HBK-målvakten.
Nyheter • Publicerad 25 september 2011
Trelleborg HBK.
Trelleborg HBK.Foto: 

Gogo Jancevski återvände till Trelleborg HBK efter ett år i Lidesberg i elitserien. Han och vänstersexan Sebastian Carlsson ställdes mot sina gamla klubbkamrater och Gogo var påläst.

– Jag hade en tanke var de skulle skjuta. Men med det försvar vi har idag var det lättare att störa Linedesberg. Man gör inte så många räddningar själv, sa Gogo Jancevski med 15-talet räddningar på kontot.

Annons

Lindesberg har en strak elitseriemeriterad trupp, inför den här säsongen förstärkt med spelmotorn Konrad Rasmussen från Ystad och Gustaf Ekström från H43.

Laget är favorit seriesegern tillsammans med OV Helsingborg. Men mot Trelleborg HBK tog det tvärstopp.

Om det var viljan som tog laget till seger mot Eslöv i onsdags var det tålamod och kvalité, både framåt och bakåt som gällde mot Lindesberg.

– Jätteroligt. Vi jobbar som ett lag med struktur och lugn. Vi värderar lägena och tar rätt beslut, sa tränaren Pelle Käll.

Det var framförallt en kollektivets triumf.

– Samtliga tio utespelare som spelade gjorde mål, konstaterade Pelle Käll nöjt.

Ett faktum som underströk bredden i Trelleborg HBK var att Simon Skuthälla och Victor Nyberg klev fram och gjorde sina första mål i matchen i ett avgörande skede i andra halvlek. Först Nybergs kantsmål till 22–19. Däefter Skuthällas låga niometersskott till 23–19.

Lindesberg ledde som mest med tre bollar i första halvlek, men hemmalaget uppträdde aldrig stressat utan vände matchen metodiskt.

I paus ledde laget med 13–11, trots att man kostade på sig lyxen att bränna tre straffar. I andra halvlek var det sedan full kontroll där gästerna aldrig kom ifatt.

– Vi spelade bra bakåt. Vi hade förberett oss på träning och läst in deras varianter, men det är en annan sak att verkligen göra det, sa mittsexan Daniel Bygdemark, femmålsskytt i HBK tillsammans med pånyttfödde Senad Alkic.

Annons

Men mot Lindesberg var det samtliga som levererade. Det bådar för en rolig fortsättning.

– Det var islossnig senast mot Eslöv senast, nu har vi släppt handbromsen, sa tränaren Pelle Käll.

Maria Sällberg
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons