Annons
Nyheter

Tre trelleborgare lämnar klartecken

Målvakten Gogo Jancevski, mittnian Filip Bengtsson och vänsternian Robin Carlström har samtliga tackat ja till att spela i Trelleborgs HBK nästa säsong.
– Vi har prioriterat att göra klart med trelleborgarna först, säger Johan Rickardt i HBK:s herrgrupp.
Nyheter • Publicerad 17 maj 2011

I går hade Trelleborg HBK sin första träning med sikte på säsongen 2011/2012. Av de tre trelleborgare som senast tackat ja till HBK fanns bara Robin Carlström på plats.

Gogo Jancevski har ännu inte flyttat tillbaka till Trelleborg från Lindesberg och Filip Bengtsson befinner sig på resande fot i Australien.

Annons

Robin Carlström avslutade kvalspelet med Stavsten för drygt två veckor sedan.

– Det är laget som gör att jag stannar. Du ser hur många trelleborgare här är. Det är skithärlig alla är taggade, säger Carlström, en av IFK:s framgångsrika 90-generation som nu återsamlas i HBK.

– Vi har faktiskt inte prata med varandra, det har bara blivit så. Den ene blev klar och så följde nästa efter, förklarar han.

Johan Rickardt sitter i Trelleborg HBK:s herrgrupp och är nöjd med det lagbygge som håller på att ta form. Han understryker att man först och främst var ute efter att göra klart med spelare med anknytning till stan.

– Nu väntar vi bara på besked från Michael Andersson, han har haft mycket med skolan på sistone, annars är trelleborgarna klara. Hittills så ser det väldigt bra ut, säger han.

Samtidigt pågår arbetet med att knyta till sig förstärkningar utifrån. Rutinerade vänsternian Nemanja Milosevic är ett av namnen, men något kontraktsförlsag har serben inte fått.

I H43 har Milosevic haft handbollen som heltidssyssla, en lösning som inte är ekonomiskt gångbar i HBK.

– Det man kan göra är i så fall att hjälpa till med att ordna ett jobb, men vi är inte där ännu, säger Rickardt som betraktar serben som ett ”långskott” inför nästa säsong.

Martin Strandberg
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons