Annons
Nyheter

Stavstens damer höll undan i premiären

Seger med 24–21 (15–6) borta mot OV Helsingborg 2 i division tre södra. Stavstens damer lämnade premiären med ett leende, men det satt hårt åt på slutet.
Nyheter • Publicerad 26 september 2009

TRELLEBORG. Med nio bollars ledning i paus tycktes segern vara i hamn. Stavsten spelade så långt med ett vägvinnande 5-1-försvar och hade fint flyt i sitt anfallsspel.

I andra halvlek satte hemmalaget allt på ett kort, punktmarkerade Stavstens spelmotor Jenny Lundahl och närmade sig dramatiskt.

Annons

Med tio minuter kvar skiljde bara ett mål.

– Vi fick kramp och löste det inte när det punktade både en och två spelare, analyserade Stavstenstränaren Jimmy Nilsson.

Men Stavsten hade mer att ge. Eleonor Lundin avlöste Evelina Andersson i målet och Stavsten ryckte igen. När Lundin efter en kort tid på plan blev skadad återkom Andersson och bidrog med en viktig straffräddning.

– Viktigt att inleda med en seger om vi ska vara med i toppen. Viktigt också när vi har nytt spelsystem att tjejerna tror på det själva, sa tränaren.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons