Annons
Nyheter

Stavsten tog inte kampen

Stavsten var obesegrat. Kärra hade noll poäng. På planen märktes det inte ett dugg. Ett aggressivt Göteborgslag vann komfortabelt med 32–30 (17–13) efter att trelleborgarna hyfsat siffrorna under de sista tio minuterna.
Nyheter • Publicerad 9 oktober 2010

En stark avslutning har räddat Stavsten vid två av de tre tidigare matcherna i allsvenskan. Den här gången kom spurten för sent. Med mindre än tio minuter kvar ledde Kärra med 30–23.

– Kärra visade bättre glöd, de ville mer. Handboll är en kampsport och i dag tar vi inte kampen, sa tränaren Martin Håård.

Annons

– I andra halvlek var vi på väg upp, men vi gör för många tekniska fel, fortsatte han.

Kärra var det bättre laget matchen igenom. Stavsten prövade sig fram utan att riktigt hitta rätt någon gång.

Varken Michael Andersson eller Tomas Drivstedt hade någon av sina bättre dagar mellan stolparna och fick dålig hjälp av ett försvarsspel som inte var aggressivt nog, oavsett om det rörde sig om 6-0- eller 5-1-försvar.

Framåt var mittsexan Johan Börjesson den som övertygade mest.

Detaljerna till trots återkom tränaren Martin Håård ständigt till att laget inte tog kampen.

– Vi hade ingen fajting spirit, kom inte upp i nivå, vi gör inte grovjobbet. Det måste vi ta lärdom av till nästa gång, så att vi är med i matchen från början.

Tre nyckelmatcher väntar nu för Stavsten: Önnered hemma, Hallby hemma och Tumba borta. Dessa lär ge en tydlig fingervisning om lagets slagstyrka i allsvenskan.

Önnered och Tumba är topptippade. För poängchans där gäller att Stavsten är vakna från start, något man haft stora problem med hittills under säsongen.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons