Annons
Nyheter

Stavsten föll tungt – IFK tog andra raka

Stavsten svarade för en kollektiv kollaps när laget föll med 27–34 (11–12) mot Tumba i allsvenskan i handboll. Samtidigt tog IFK Trelleborg andra raka segern när Kroppskultur bortabesegrades med 28–27 (12–12).
Nyheter • Publicerad 26 september 2009
Foto: 
Körde fast. Stavsten föll tungt i hemmapremiären. Här stoppas spelmotorn Lars Friis.
Körde fast. Stavsten föll tungt i hemmapremiären. Här stoppas spelmotorn Lars Friis.Foto: 

TRELLEBORG. Den framemotsedda premiären slutade med en rejäl käftsmäll för Stavsten. Hemmalaget fick aldrig anfallsspelet att stämma, det var stressat och nervöst och det värsta av allt: ingen stod upp i motgångens stund.

Tränaren Kim Rasmussen såg tagen ut efteråt.

Annons

– Jag är mycket, mycket besviken, säger han.

– Vi har fyra spelare på nio meter som inte levererar i närheten av den nivå de kan. Då kan vi inte vinna, fortsätter han.

Båda lagen bjöd på mängder av passningsmissar och tekniska fel i första halvlek. Lagen följdes åt målmässigt tio minuter in i andra halvlek. Då blev Stavstens Ole Jörgensen utvisad, Tumba valde att punktmarkera spelmotorn Lars Friis och kunde därefter obehindrat dra i från.

När fallet började gick det fort. Ingen i Stavsten förmådde kliva fram. På fem minuter blev 15–16 till 15–21 och matchen var förlorad.

– Vi jobbar inte som ett lag, konstaterar Kim Rasmussen.

Hur kunde det bli så här?

– Jag vet inte. Allt har sett bra ut tidigare. Anfallsmässigt kommer vi aldrig in i matchen.

Är du orolig för framtiden?

– Nej, jag tror att de som inte levererade vill visa att de är betydligt bättre nästa gång.

Lars Friis var en av de danska niometarna som inte levererade.

Annons

– Vi som ska ta ansvar gör inte det. Okej att det är lite premiärnerver, men vi måste visa vilja till 120 procent. Det saknades och vi måste rannsaka oss själva, säger Lars Friis.

Viktor Faltin var den ende som visade fajterhjärta i hemmalaget, men han kom in på slutet, först när matchen var förlorad.

IFK Trelleborg har däremot fått en flygande start i allsvenskan. Kroppskultur besegrades med 28–27 i Uddevalla där IFK var steget före så gott som hela matchen.

Trelleborgarna ledde med 27–24 men tre därpå missade lägen från sex meter gjorde att det ändå blev spänning i slutet.

– Kenny Ekman gör vårt sista mål och Flamman (Flamur Gerbeshi) gör också en viktig räddning på slutet, berättar tränaren Denis Bahtijarevic.

Precis som i premiärmatchen präglades IFK-spelet av nervositet emellanåt.

– Vi har svackor som är ganska djupa men vi fajtas bra hela tiden. Jag tycker ändå vi är mer avslappnade i den här matchen, men vi har inte nått samma nivå som på försäsongen, säger tränaren Denis Bahtijarevic efter segern i Uddevalla.

Sebastian Carlsson fortsätter att var säkerheten själv på straffarna, ingen miss så här långt i serien.

– Viktigt när det är så här jämna matcher på bortaplan, understryker Bahtijarevic.

Smolken i glädjebägaren är att Filip Bengtsson tvingades utgå med en fingerskada mitt i den andra halvleken.

– Jag hoppas verkligen inte det är så farligt. Filip är en udda spelmotor som vi är väldigt beroende av, säger IFK-tränaren.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons