Annons
Nyheter

Slaget i Malmö slår ut Stavsten

Stavstens allsvenska premiär mot Hästö är uppskjuten.
Nyheter • Publicerad 10 september 2010

Handbollsförbundet tvingar Trelleborgsklubben att flytta matchen eftersom den krockar med Slaget i Malmö, de två elitseriematcher som spelas nästa lördag. Nytt speldatum är inte klart.

Stavstens första seriematch skulle spelas lördagen den 18 september i Söderslätts-hallen. Fram till i går var klubben inställd på att det skulle förbli så.

Annons

Men enligt Ralf Lundberg, tävlingschef på förbundet, har förbundet sedan en lång tid tillbaka varit tydliga med att inga andra matcher ska spelas i Skåne den dagen.

– Det här är Svenska Handbollförbundets beslut. Vi har varit ute i god tid om det här, men tyvärr har det bara varit envägskommunikation, jag har inte hört något från varken Stavsten eller Hästö, säger Ralf Lundberg.

Under vinjetten Slaget i Malmö spelas två elitseriematcher efter varandra lördagen den 18 september. Först Ystads IF-H43, därefter HK Malmö–Lugi. Ambitionen från arrangören är att sätta svenskt rekord för seriehandboll.

– Vi ska göra allt vi kan för att hjälpa dem. Den dagen ska folk inte behöva välja vilken match man vill se, säger Ralf Lundberg.

När matchen mellan Stavsten och Hästö ska spelas är inte klart. Stavsten har tidigare försökt flytta matchen till söndagen den 19 men fått nej från Karlskronaklubben.

Nu är det troliga att matchen kommer att spelas en vardagkväll veckan därpå.

– Det är förbundet som bestämmer. Det är lugnt, vi löser det här. I värsta fall får det bli på någon träningstid om vi inte kan få någon annan tid i hallen, säger Staffan Ekberg, sportchef i Stavsten.

Tränaren Jimmy Nordström ser både positivt och negativt på att premiären blir framflyttad.

– Vi vill ju komma i gång nu, samtidigt kan det vara bra eftersom vi inte är riktigt samspelta ännu, säger han.

I kväll spelar Stavsten träningsmatch mot H43 i Söderslättshallen, något som kan vara sista testet före seriestart.

– Vi får bekänna färg, H43 är dock ett elitserielag. Jag vill att försvaret ska klaffa bättre, det har varit lite för lätt att göra mål på oss, säger Jimmy Nordström.

Nicolinn Nilsson
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons