Annons
Nyheter

Sista hoppet har lämnat IFK

Nyheter • Publicerad 15 september 2010

Efter måndagens styrelsemöte meddelade sektionsordföranden Patric Sandblom att möjligheten fanns att stanna kvar i allsvenskan – om Robin Carlström och Filip Bengtsson stannade kvar. Nu meddelar båda spelarna att de också kommer att lämna.

– I det negativa får man väl säga att det positiva nu är att vi vet besked gällande vem som lämnar och jag kommer heller inte att stanna. Det känns hopplöst men väldigt tungt, eftersom det handlar om min moderklubb sedan 15 år tillbaka, inleder Robin Carlström resonemanget ”stanna eller lämna?”

Annons

Robin berättar att han varit och tränat med den norska elitklubben Fyllingen i Bergen och det blev ett imponerande avtryck.

– Jag var där förra måndagen och tisdagen och det var en otroligt proffsig klubb och jag märkte direkt att det handlar om en helt annan handbollskultur i Norge. De träningspass jag var med gick det också jäkligt bra och tränaren tyckte om vad han fick se av mig.

Robin berättar också att förutsättningarna för spel också var goda, eftersom fyra vänsternior gick långtidsskadade ett år framåt.

– Ja, det verkade vara lite kalabalik i klubben gällande skadorna.

Varför nappar du då inte på chansen till proffsspel?

– Jag är väl hemmakär och har precis fixat en egen lägenhet och ja – jag är väl kanske inte riktigt mogen för spel i Norge.

Vad blir det nu då?

– IFK Ystad har visat intresse och jag har varit ute och träffat ledningen och jag ska till Ystad igen under onsdagen och sedan får vi se, när eller om det blir ett beslut.

Filip Bengtsson inleder först med att säga så här:

– Vi har väl ändå ett rätt hyfsat lag, även om någon lämnar.

Annons

Nu är Filip den bohem han är – både på och utanför planen och när vi sedan tillsammans börjar gå igenom listan över spelare som lämnat: Gogo Jancevski och Sebastian Carlsson till Lindesberg, Flamur Gerbeshi, Kroppskultur, Adi Jasarevic, Hästö, Kenny Ekman till danska Farborg, Jakob Anderberg, Lugi och där Daniel Bygdemark dessutom är i Norge och slutförhandlar – ja, då kommer Filip på andra tankar.

– Nej, så är det ju inte och det går ju inte precis att bygga ett lag kring ett par spelare och vi har ju inte en målvakt att tillgå.

Filip berättar att han håller igång fysiken och att det där med handboll är som att cykla.

– Ja, det sitter där, även om man inte spelar under några veckor.

H43 har visat intresse och kommer tillbaka i veckan och så har en annan klubb visat intresse – och det handlar inte om Staavsten. Eller om spel i HK Trelleborg i division tre.

– Nej, även om Eje Wilör har snackat med mig men vilken klubb det handlar om, håller jag för mig själv.

Sedan i maj har ingen lön kommit från IFK-kansliet men en vaktmästartjänst på halvtid i Malmö har räddat Filip ekonomiskt. Han avrundar så här:

– Det är dags att komma igång igen och H43 behöver en mittnia och som sagt; vi ska träffas i veckan. Jag har snackat med Bamberg (Andreas) och det verkar vara bra i H43.

Nicolinn Nilsson
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons