Nyheter

Säsongens bästa av Stavsten

Heltända veteraner och en storspelande målvaktstalang som extra krydda. Det var vad som krävdes för att Stavsten skulle prestera höstens höjdare. Serieettan IFK Ystad besegrades med 29–28.
Nyheter • Publicerad 13 november 2010
Foto: Tomas Nyberg

– En skön vinst, sa matchens lirare Michael Andersson.

Skånederbyt innehöll mängder av matcher i matchen. I det vinröda hemmalaget vimlar det av spelare med Ystadsbakgrund. Michael Andersson hade sin egen kamp, den mot U-landslagskamraten Jim Gottfridsson. 18-åringarna utsågs till matchens lirare i respektive lag.

– Att Jim gjorde tio mål spelar ingen roll. Han hade gärna fått göra tjugo mål bara vi hade vunnit, sa Micke som svarade för 19 räddningar många av dem högklassiga.

Tränaren Martin Håård lovordade insatsen.

– Fantastiskt målvaktsspel.

Ett Stavsten som blandat och gett under säsongen fick allt att stämma mot Ystad.

– Bästa matchen, utan tvekan, sa Martin Håård. Framför allt gjorde vi vårt jobb i 60 minuter och det var vi tvungna till för att vinna.

Michael Andersson sa att han nästan väntade att laget skulle tappa fokus, så som laget gjort så många gånger tidigare under säsongen. Men dippen kom aldrig.

Istället var det Stavsten som drog ifrån, framför allt tack vare tungt skytte i form av Jonas Busk, Fahrudin Zaimovic och Jesper Partoft.

Samtidigt fick IFK Ystad aldrig igång sitt snabba kontringsspel. Ett koncentrerat hemmalag lyckades matchen igenom hålla nere de tekniska misstagen.

– I uppställt spel är inte Ystad bättre än något annat, sa Håård.

Vad betyder segern?

– Två poäng och det är viktigt för självförtroendet. Nu vet vi att vi kan spela i 60 minuter.

Stavsten är nu fyra i allsvenskan, tre poäng efter IFK Ystad som trots förlusten fortsatt leder serien.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.