Annons
Nyheter

Rutinerad dansk på HBK:s önskelista

Anders Larsen, 30-årig dansk vänsternia från Team Sydhavsöerne är på väg till Trelleborg HBK. Tränaren Pelle Käll vill ha honom. Nu förhandlar parterna om kontraktsvillkoren.
– Det är väl fifty-fifty att det blir något eller inte, säger Johan Rickardt, ordförande i Trelleborg HBK.
Nyheter • Publicerad 30 juni 2011

Medan den kollektiva träningen ligger nere pågår arbetet med att förstärka laget. Högst på listan står en målvakt och en rutinerad niometersspelare med goda försvarsegenskaper.

Anders Larsen anses ha kvalitéer att fylla den sistnämnda positionen.

Annons

100 kilo tunge Larsen fick efter fyra säsonger i Team Sydhavsöerne inget nytt kontrakt med Lollandsklubben, som i stället valde att satsa på yngre förmågor.

Under åren i den danska division ett-klubben har han spelat både vänsternia och mittnia och varit en nyckelspelare i försvaret.

Larsen har varit i Söderslättshallen och provtränat och nu pågår kontraktsförhandlingarna.

– Vi har en ekonomisk ram som vi måste hålla oss inom. Vi är en bit i från, men vi håller på att förhandla och har daglig kontakt, säger Johan Rickardt.

Anders Larsens spelaragent är förre Stavstenspelaren Theis Husfeldt.

– Jag har gott hopp om att vi ska kunna lösa det här, säger Theis Husfeldt.

Trelleborgstränaren Pelle Käll betonar att det handlar om rätt spelartyp.

– En niometersspelare som är väldigt bra bakåt. Men det finns egentligen ingen anledning att diskutera några namn förrän någonting är klart, säger HBK-tränaren.

Den 25 juli återupptas träningen i Söderslättshallen. Då om inte förr hoppas Pelle Käll att ha truppen klar.

– Vi har inte jättegott om tid. Den 14 september börjar serien. Det är ett nytt lag med nya tränare även om en del spelare känner varandra sedan tidigare, säger han.

Annons

Som TA-sporten tidigare rapporterat är 21-årige Simon Skuthälla, målfarlig vänsternia och mittnia från division ett-laget IFK Nyköping klar för HBK.

Däremot blir det nej tack från Alexander Hansen, vänstersexan som var en av Stavstens bästa spelare i elitseriekvalet i höstas.

– Vi hade en bra dialog, sedan hörde jag inget på en månad och när de väl tog kontakt igen var det något helt annat än det vi talat om innan. Det blir absolut inget med Trelleborg HBK, säger Alexander Hansen.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons