Annons
Nyheter

Nyckelspelare på väg bort

IFK:s allsvenska existens är hotad. Sex av klubbens nyckelspelare för nu dialog med andra klubbar.
Nyheter • Publicerad 6 september 2010
Flera spelare är på väg att lämna IFK Trelleborg.
Flera spelare är på väg att lämna IFK Trelleborg.Foto: 

I lördags träningsspelade IFK Trelleborg i Lund mot danska Höj – ett division tvålag som varit på träningsläger i Lund senaste veckan. Denis Bahtijarevic lag vann med 19–17 (10–7). Seger alltså men till vilken nytta? Flera spelare är på väg till andra klubbar.

– Jag tycker vi spelade överraskande bra i stort men vi missade en hel del och gick väl lite ned oss mot slutet. Gogo i målet gör ju en fantastisk match, menar IFK-tränaren efteråt.

Annons

Denis fortsätter att göra sitt jobb – oavsett vad som händer i IFK i stort och han gör det oerhört engagerat men han kan inte påverka de krafter som gör att en och annan är på väg att lämna.

– Nej, jag har förståelse för att spelarna är och provtränar i andra klubbar.

Målvakten Giorgio ”Gogo” Jancevski är en av de IFK:are som andra klubbar har visat intresse för och han berättar så här:

– Jag och ”Sebbe” (Sebastian Carlsson) var i Lindesberg och tränade och vi fick ett väldigt bra intryck av klubben och ledarna. Intresset lär vara stort från deras sida men jag har flera parter här som jag måste vara överens om men vi för en dialog.

– För mig skulle det vara en otroligt spännande utmaning och en stor chans när det gäller min målvaktsutveckling.

Gogo berättar att han just kommit in på högskolan i Malmö men att det kanske finns en möjlighet att påbörja studierna i Örebro i stället eller att kanske studera på distans.

– Sedan vet man ju inte, om man hinner studera med spel i elitserien, förtydligar Gogo Jancevski.

Han har Åke Unger som sin agent och han vet inte alls hur kontakterna är tagna mellan de båda klubbarna.

– Väldigt tråkigt med det som händer i IFK. I slutändan står man sig ju själv närmast, avrundar IFK-målvakten.

Nicolinn Nilsson
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons