Nyheter

Nyberg hemma borta

Ikväll är det säsongens match för Viktor Nyberg. Hans gamla lag IFK Ystad väntar i hans gamla hemmaarena – i hans hemstad.
– Jag är lite sugen på att spela, skrattar Viktor Nyberg.
Nyheter • Publicerad 17 november 2011
Foto: Tomas Nyberg

Vänstersexan bytte i somras IFK Ystad mot Trelleborg HBK. På torsdagskvällen möts lagen i Österporthallen. En match som är betydelsefull i bottenstriden.

IFK Ystad ligger sist med blott två inspelade poäng, HBK är bara två poäng före på tolfte plats.

Det finns således mycket att spela om för lagen ikväll, inte minst för 22-årige Viktor Nyberg.

– Det ska bli kul att komma tillbaka. Vi mötte ju dem två gångar på försäsongen men det var en annan grej. Nu blir det mer på riktigt. Man vill ju visa vad man kan, säger Nyberg som fick sin handbollsuppfostran i Ystads IF men bytte till IFK när han blev senior.

Han spelade fyra år i IFK Ystad och därför blir det lite av spel på hemmaplan för Viktor Nyberg ikväll. Dessutom bor han kvar i Ystad.

– Jag hade precis skaffat nytt boende när jag blev klar för Trelleborg så jag ville inte flytta, men det går bra att pendla, säger Nyberg som åker till träningarna i Trelleborg efter jobbet som byggsäljare i Skurup.

Han ångrar inte bytet.

– Jag ville ha en nytändning och lockades av HBK:s satsning.

Har du utvecklats sedan du kom till HBK?

– Ja det tycker jag. Pelle (tränaren Käll) är på mig mycket även när man gör något bra och berättar vad jag bör tänka på, det är bra. Jag tänker mer på planen nu.

Han konkurrerar med Sebastian Carlsson om platsen på vänsterkanten.

– Jag trivs väldigt bra med Sebastian, vi har en god konkurrens som sporrar oss båda och vi unnar varandra framgång. Att man har stöd bredvid planen är viktigt.

Men flytten från Ystad till Trelleborg har inte inneburit så mycket vad gäller antalet segrar.

Trelleborg HBK har sex raka förluster inför kvällens match mot jumbon IFK Ystad.

– Säsongsinledningen har ju inte blivit riktigt vad vi räknade med. I några matcher har vi gett upp lite för enkelt när vi legat under med ett par bollar istället för att knyta näven. Men i förra matchen (uddamålsförlust mot Helsingborg) kändes det bättre och det har varit bättre träningar nu på sistone. Det känns som att vi börjar inse allvaret nu, vi har inte råd att slappna av i matcherna, säger Nyberg.

Vad har gått snett spelmässigt?

– Vi har gjort för mycket tekniska fel i anfallen där vi varit lite stressade, och vi har varit för snälla bakåt. Vi är ett bättre lag än vad vi visat.

Viktor Nyberg har delat med sig av lite tips om kvällens motståndare.

– Jag har sagt vad jag tycker om deras spel men Pelle har bra koll på dem.

En seger ikväll hade gett laget självförtroende.

– Det är en grymt viktig match, inte bara för mig. Men jag har en bra känsla, säger Viktor Nyberg.

Martin Falkenby
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.