Annons
Nyheter

Ny handbollsklubb planeras för unga

IFK Trelleborg och Stavsten kan bli ett. På ungdomssidan förs långtgående diskussioner om en sammanslagning.
Nyheter • Publicerad 14 september 2010

– Det är några som tagit initiativ och vill ha en ungdomsverksamhet utanför alliansen med seniorer. Utanför IFK, men inget är spikat ännu, säger Patric Sandblom, ordförande i IFK:s handbollssektion.

Från olika håll bekräftas att diskussioner förs över gränserna i Söderslättshallen när det gäller ungdomshandbollen.

Annons

Diskussionerna gäller en samlad ungdomssatsning, där Håkan Trulsson är drivande.

Håkan har varit engagerad i både IFK och Stavsten, där hans senaste inhopp dock handlat mycket om satsningen på tjejerna eller ”damerna” i Stavsten. TA-sporten sökte förgäves Håkan Trulsson under hela måndagskvällen utan att lyckas. Ungdomsledare från både IFK och Stavsten berättade istället om idén som växt fram. De var dock förtegna då de inte ville avslöja för mycket och hänvisade till Håkan Trulsson.

– Det har förts inledande diskussioner och vi har haft ett första prat men egentligen har väl önskemålet om en klubb nästan alltid funnits. Viktigast är ju att barnen och ungdomarna har roligt och klubben spelar egentligen mindre roll, säger Helena Bengtsson som är ledare i IFK:s tioårslag.

Johan Nilsson är ledare för Stavstens allra yngsta handbollsspelare och även han är lite förtegen men säger ändå så här om idén:

– Det ska ju vara för ungdomarnas bästa och att ha allt samlat i en stor ungdomsklubb hade gynnat alla.

Nicolinn Nilsson
Sigge Hansson/Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons