Annons
Nyheter

Löftet: Roth en snabb fighter

Trots att Stavsten hela tiden bygger på med spelare utifrån plockar man varje år upp en eller annan egen produkt och en som många hoppas extra mycket på i år är 18-årige Jonathan Roth.
Nyheter • Publicerad 24 september 2009

TRELLEBORG. Vid ett besök på Stavstens träningspass märker man ganska omgående att Jonathan Roth är först i varje övning och tränaren, Kim Rasmussen, är nästan lyrisk, när han får beskriva Jonathan som spelare:

– Jonathan är verkligen en riktig fighter. Alltid först och han satsar alltid 100 procent, är snabbast i hela truppen och han kan också spela på alla platser.

Annons

När Jonathan själv får chansen att beskriva sig själv som spelare, låter det så här:

– Jag är snabb och bra på kontringar och så har jag väl ett hyfsat bra skott. Sedan är det ju lite speciellt att jag är högerhänt som högersexa och därmed är jag väl också kanske lite svår att ”läsa”.

Jonathan har varit Stavsten trogen ända sedan han inledde med handboll som knatte men har kommit in i A-laget först inför denna säsong.

– Jag har bara spelat en riktig A-lagsmatch och det var träningsmatchen mot Höör tidigare i höst men jag räknar med att få mycket speltid.

Han är lite av träningsnarkoman och missar aldrig ett träningspass och tränar dessutom ”dubbelt”.

– Ja, jag tränar två gånger i veckan med P90-laget men där handlar det inte så mycket om handboll utan mer om balansövningar.

Någon förebild eller idol som handbollsspelare har han inte skaffat men han är förtjust i nye tränaren Kim Rasmussen.

– Ja, han är väldigt ambitiös och han har bra övningar men jag har lite svårt med danskan. Ibland kan jag väl tycka det blir lite slött och jag vill träna hårt.

Avslutningsvis tror Jonathan så här, när det gäller Stavstens möjligheter i årets allsvenska:

– Vi har ett bra lag och jag tror vi är bättre än IFK och jag tror också att vi kan vinna serien.

Björn Gustavsson
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons