Annons
Nyheter

IFK värvar lovande duo från Stavsten

Viktor Faltin och Calle Ekberg byter rött mot blått. IFK värvar från Stavsten i sin ambition att få ett slagkraftigt lag i handbollsallsvenskan.
Nyheter • Publicerad 5 maj 2010

– Jag hoppas att det här är ett steg uppåt. Om jag tagit rätt beslut får framtiden utvisa, menar Viktor Faltin.

Viktor Faltin och Calle Ekberg, båda 21 år gamla, är handbollsfostrade i Stavsten där de också representerat A-laget i flera år.

Annons

Nu går de över till grannen, ett genom åren inte helt okomplicerat klubbyte.

– Jag har alltid känt det lite som en rivalitetsgrej, att matcherna mot IFK är viktigare än några andra. Men jag kommer bra överens med spelarna i IFK, säger Viktor Faltin.

Varför väljer du IFK?

– IFK:s visioner inför framtiden stämmer bättre överens med mitt personliga mål med handbollen. Jag känner att det är nu eller aldrig för min del om man ska komma någonstans. Det är dags att min utveckling tar fart och IFK tränar lite fler gånger i veckan.

21-årige Faltin drogs med skador under den gångna säsongen och fick sparsamt med speltid när han var frisk.

Den vänsterhänte högernian var en stor talang och var kallad till juniorlandslaget i unga år. Därefter har karriären gått i stå. Faltin fokuserade på fotboll innan han tog upp handbollen igen, en sport han nu vill ge en helhjärtad satsning.

– Jag vill träna och bli så bra som möjligt.

För IFK blir Faltin en viktig kugge på högernio där man lidit brist på vänsterhänta alternativ.

– Faltin har potential, han var väldigt lovande som ungdomsspelare och vi har sett honom mycket på träningar och matcher, säger Patric Sandblom, ordförande i IFK.

Calle Ekberg har den senaste säsongen stått i skuggan av Jacob Wickman Modigh, Johan Börjesson och Andreas Folkstrand på linjen, men emellanåt kommit in och gjort bra ifrån sig, i synnerhet i försvarsspelet.

Annons

– Med den storleken han har är han absolut en tillgång i försvaret. Båda spelarna har rätt ålder och har rätt utvecklingskurva, säger Patric Sandblom som konstaterar att IFK därmed har truppen klar till nästa säsong.

Stavstens ordförande Eje Wilör beklagar att Faltin och Ekberg lämnar.

– Det är inte kul. Lite kul att de stannar i stan i och för sig, men det är lite förvånande. Vi ligger ju i samma serie och vi kom ju före IFK, säger Eje Wilör.

Johan Silfversten Bergman
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons