Annons
Nyheter

IFK-spelare flyttar hem igen

Den före detta IFK-spelaren Daniel Bygdemark är som förste spelare klar för Trelleborg HBK. Och han kan få sällskap av sina gamla lagkompisar Gogo Jancevski och Sebastian Carlsson.
Nyheter • Publicerad 6 maj 2011
Foto: Leif Å Andersson

I tisdags blev det klart med tränarduon Pelle Käll och Patrik Åsvärd. Nu jobbar Trelleborg HBK febrilt med att få ihop en slagkraftig trupp till kommande säsong i allsvenskan. Och på torsdagen blev första spelaren klar. Daniel Bygdemark, som senaste säsongen spelade i norska lager Runar, flyttar tillbaka till Trelleborg.

– Det känns som en nystart för handbollen i Trelleborg och jag har fått bra intryck av klubben. Det verkar bli bra, säger 24-årige mittsexan Daniel Bygdemark som lämnade IFK Trelleborg när A-laget upplöstes i höstas.

Annons

– Jag och min sambo, som är från Trelleborg, ville tillbaka till Skåne och det här känns bäst. Jag har mycket vänner i staden också, säger Bygdemark som även hade erbjudande från andra klubbar.

Kontraktet med Bygdemark gäller ett år.

Dessutom pågår förhandlingar med flera andra spelare. Att få spelare med Trelleborgsanknytning är ett prioriterat mål för klubben. Och TA-sporten kan avslöja att Bygdemark kan få sällskap av sina gamla lagkompisar i IFK, målvakten Gogo Jancevski och vänstersexan Sebastian Carlsson.

IFK-fostrade Gogo Jancevski flyttade till elitserien och Lindesberg efter att IFK Trelleborg lade ner sitt A-lag i höstas. Men nu funderar han på att flytta hem igen.

– Jag har varit i kontakt med HBK och det ser intressant ut. Det är det alternativet som ligger mig närmast, säger Gogo Jancevski.

Hans kontrakt med Lindesberg går ut sista maj. Även om han trivts bra lutar det mesta åt att han flyttar. Och han har fått flera erbjudanden.

– Senaste månaden har jag sållat ut vilka alternativ som är intressanta och mindre intressanta. Det som HBK presenterat för mig ser mycket intressant ut och blir det så som de sagt, att det blir ett slagkraftigt lag, öppnar jag upp för HBK, säger Gogo Jancevski.

Han tillhör den gyllene "90-generationen" som IFK Trelleborg fick fram. En annan av de spelare födda 1990, som klubben gärna ser flyttar hem igen, är Sebastian Carlsson.

Även han gick till Lindesberg i höstas. Vänstersexan hade ett skadefyllt år i elitserielaget men är nu frisk igen. Carlsson har träffat HBK-styrelsen.

– HBK är aktuellt, jag håller kontakt med dem och jag är lockad av att spela i laget, säger Sebastian Carlsson, som hoppas att något ska bli klart nästa vecka.

Martin Falkenby
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons