Nyheter

Högmod blev Stavstens fall

Stavsten vände ett stort underläge, skaffade sig slagläge men tappade allt. Kroppskultur segrade med 29–22.
– Jag är otroligt besviken, sa Martin Håård.
Nyheter • Publicerad 21 november 2010

Stavstenstränaren hade åter sett sitt lag i en berg-och-dal-prestation. Underläge 1–6 efter tio minuter och underläge i paus med 12–16.

Men i andra halvlek hämtade trelleborgarna in försprånget. Med kvarten kvar ledde Stavsten med 21–20.

– Vi klarade det vi snackade om i paus, att ta en boll i taget, sa Martin Håård.

Om det var ödmjukhet som fick Stavsten tillbaka in i matchen kanske det var högmod som blev lagets fall. För plötsligt föll spelarna tillbaka i gamla synder.

Just när laget var i förarsätet kom chansen att dryga ut ledningen i spel sex mot fem.

– Det gick inte alls bra. Vi förlorade den tvåminutaren med 0–2. Vi borde ha haft matchen där, borde ha lett med tre bollar. Istället låg vi under, sa Martin Håård som fick se Uddevallagets siffor rinna iväg i matchslutet.

– Efter det provade vi lite saker men fick ingen utdelning.

Stavsten hade möjlighet att via en seger skaffa sig ett försprång gentemot lagen nedanför sig i den allsvenska tabellen. Istället får man nu från sin tredjeposition se sju lag jaga max två poäng bakom.

– Jag är oerhört besviken. Tanken var ju att vi skulle få en lucka i tabellen. Men vi tar alldeles för dåliga avslut.

Målvakten Thomas Drivstedt (sjuk) och Fahrudin Zaimovic (armbågsbesvär) missade matchen. Formstarke Michael Andersson tillhörde lagets bästa spelare tillsammans med Jesper Partoft som i Fahrudins frånvaro blev bäste målskytt med nio.

– Partoft gjorde sin bästa match i Stavsten. Tyvärr räckte det inte då vi gjorde Flamur Gerbeshi (Kroppskulturs målvakt) till matchens lirare, sa Martin Håård besviket.

Tomas Johansson
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.