Annons
Nyheter

Hjälten en joker i "nya" Stavsten

Daniel Thysell är hjälte i Stavsten – utan att ha spelat en match. Nu är det upp till bevis för 31-åringen som gjort sig känd som Linus Asus livräddare.
– Jag kör på och hoppas att någon jäkel tycker jag gör ett bra jobb på planen också, säger 31-åringen.
Nyheter • Publicerad 21 september 2010
Daniel Thysell, ny i Stavsten inför säsongen.
Daniel Thysell, ny i Stavsten inför säsongen.Foto: 

Den 1 december 2008 stod Daniel Thysell på bortalagets planhalva i Söderslättshallen. Hans HK Malmö skulle möta Stavsten. Matchen fick dock ett abrupt avslut när hemmalagets Linus Asu föll livlös till marken.

Dagen innan seriepremiären i allsvenskan 2010 står Daniel Thysell och garvar med lagkamraterna i Stavsten. Han är ny i truppen men långt ifrån anonym. Ingen har glömt dagen då han räddade livet på klubbens dåvarande högernia.

Annons

– Jag är inte känd för mitt handbollsspel i Trelleborg utan för det som hände med Linus, men det har jag inget emot. Om jag hade fått välja på att vara en bra handbollspelare som hjälpt Asu eller en profilerad spelare så hade jag valt det förstnämnda, helt klart.

Helt anonym på handbollsmarknaden är Daniel Thysell dock inte. I helgen blev han avtackad under ”Slaget i Malmö” för sina 294 matcher i HK Malmö. Till Stavsten kom han tack vare ordföranden Eje Wilör.

– Han ringde när han hörde att jag var på väg att sluta. I Malmö hade det varit nio eller tio pass i veckan. Att kombinera det med jobb, träning och ett nystartat företag var aldrig aktuellt.

Stavsten blev ett välkommet alternativ.

– Det är ett så pass bra och kul lag att spela i. En bra mix av såna som mig och yngre. Sen räckte det med elitseriespel, jag har känt på att möta de bästa i Sverige och nu utvecklas jag inte mycket mer.

I Stavsten är Daniel Thysell tänkt att tillföra en hel del rutin och krigarmentalitet.

– Försvarsspelet är min absoluta styrka, jag gillar när det smäller på. Som mittsexa bör man ha minst en eller två utvisningar per match, man ska sätta sig i respekt. Det lättaste man kan göra på planen är att kriga, jag är ingen finlirare.

Någon fysisk brandman med krigarmentalitet kommer dock inte att stå med i Stavstens laguppställning i dag om man frågar huvudpersonen själv. Daniel Thysell genomgår rehabilitering för sin opererade axel. Går allt som planerat blir 31-åringen ett tillskott först om två månader.

– Jag blir ett wild card sen. Men blir det problem så kan jag ställa mig i försvaret innan dess.

Stavstens assisterande tränare Martin Håård har tagit fasta på det senare. Blir James Blondell inte frisk från sin feber talar allt för att Daniel Thysell, även kallad Buddha, går in i truppen.

Annons

– Han kan bli en joker i försvarspelet, säger Martin Håård, tidigare Bengtsson.

Med årets mix av gamalt och nytt tror Daniel Thysell att Stavsten har en fin säsong framför sig – oavsett hans egen medverkan.

– Jag tror det går bra för oss och att vi skrämmer många. Enligt mig har vi en av de bästa trupperna i allsvenskan. Vi kommer att bjuda på handbollsgodis och säkert lite annat också. Vi kan slå vem som helst.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons