Annons
Nyheter

HBK:s hopp ute

Trelleborg HBK är ute ur allsvenskan. Det blev förlust i ödesmatchen mot Hästö med 18–27 (6–17).
Nyheter • Publicerad 2 mars 2012
Foto: Tom Wall
Foto: Tom Wall

Att ligga pyrt till eller i botten av en serietabell men där chansen fortfarande finns – ja, i en sådan situation borde alla kämpa till sista svettdroppen. Trelleborg HBK var i den situationen inför mötet med bottenkollegan Hästö på hemmaplan men i stället för blåstället fram – ja, då blev det till en pinsam avklädning.

Bakom slutresultatet 18–27 (6–17) ligger en pinsam bekräftelse på att allsvenskan är ett steg för högt i seriehierarkin för HBK och nu får man börja med en omstart i division ett.

Annons

Danni Mitkovski-Glans gjorde 1–0 redan efter 25 sekunder och då satt säkert många i publiken och hoppades på en fortsatt trevlig handbollsafton. Samma publik trodde säkert samma efter Johan Börjessons kämpatakter och som ledde fram till kvitteringen 3–3.

Det är dock inte säkert att merparten av de 208 på läktaren fortsatte att tro på sitt lag när Sebastian Carlsson brände två frilägen vid ställningen 5–6 eller när Mitkovski Glans började skjuta lyror till Hästömålvakten.

Det var dock långt ifrån dessa båda som missade till höger och vänster utan det gällde de allra flesta i HBK.

Efterhand var det som om den helsvarta dressen passade bättre och bättre på spelarna.

Sista kvarten av första halvlek var verkligen helmörk och då gick gästerna från ledning med 6–5 till halvtidsresultatet 17–6. Med andra ord nesliga 1–11 sett med HBK-ögon.

Den ende som stod distansen ut var Gogo Jancevski i målet och ganska passande var han också den ende som inte var klädd i svart av alla HBK-are.

Jancevski stod där i målet och lyste rött och det blev också väldigt ofta till stopp för Hästöskyttarna.

En utespelare visade moral, mod och kraft i denna betydelsefulla hemmamatch och det var, som väldigt ofta tidigare under säsongen, Johan Börjesson.

Han kämpar alltid som en galärslav för laget och anledningen till, att han orkade mindre och mindre ju längre matchen led i går – ja, det berodde på en kraftig infektion i kroppen.

– Det är väl kanske inte så smart att spela med en infektion i kroppen men jag vill ju laget väl. Tyvärr måste jag dock säga, att det i stort saknades attityd i laget och moral. Nu gäller det att spela av matcherna men jag vet inte alls hur det blir för mig inför nästa säsong. Jag har inget kontrakt och jag har en egen firma att tänka på, analyserar Börjesson.

Annons

Tränaren Pelle Käll fick åter hoppa in i spelet och han var verkligen inte sämre än någon annan. Han stod rätt i försvaret med sin rutin och följde dessutom upp med en och annan assist framåt.

– Nej, trött är jag inte men jag är besviken på hur vi genomför matchen. Vi gör ungefär tvärtom jämfört med hur vi bestämt innan och att släppa till så många kontringar – nej, det är bedrövligt. Till dessa ska läggas alla de chanser vi bränner.

– Oavsett hur vi spelade i dag, tycker jag ändå att vi borde klarat oss kvar. Vi saknar dock sju spelare sedan vi började i höstas och det sätter sina spår. Oavsett att flera spelare kanske inte räcker till fullt ut i allsvenskan, så har ändå flera utvecklats rejält. Jag tänker då i första hand på Danni Mitkovski Glans, Hampus Olsson, Dick Hylkén och Marko Lapcevic. Dessutom vill jag flagga extra för Gogo Jancevski och han har gjort en oerhört stark säsong.

Hur det blir med Pelle Käll och HBK nästa säsong är oklart i nuläget. Men tränaren avslutar så här:

– Jag är öppen för det mesta.

Martin Falkenby
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons