Nyheter

Folkstrand tillbaka - trotsar smärtan

Revbensskadad har Andreas Folkstrand tvingats se Stavstens kvalmatcher från läktaren.
I kväll är han tillbaka, spelsugen.
– Jag hatar att sitta vid sidan av, säger den 22-årige mittsexan inför hemmamötet mot Önnered.
Nyheter • Publicerad 6 april 2011
Andreas Folkstrand är tillbaka i Stavsten mot Önnered.
Andreas Folkstrand är tillbaka i Stavsten mot Önnered.Foto: 

Efter tre raka nederlag är det upp till Stavsten att vinna i kväll om man ska något som helst med kampen om elitserieplatser att göra.

Önnered är i samma situation, poänglöst efter tre omgångar.

På Stavstens pluskonto finns en tillfrisknad mittsexa.

– Får vi bara stopp på deras skytte, det är det viktigaste. De får inte skjuta sönder oss, säger Andreas Folkstrand.

Han blev revbensskadad mot Hästö i sista allsvenska matchen. Sedan dess har han lidit sina kval vid sidan av handbollsplanen. Det ska mycket till för att Folkstrand ska kasta in handduken.

– Jag hade lätt kunnat gå in och spela mot både Hammarby och H43. Det är tack vare tränarna som det inte blev så, då hade jag gått in för tidigt och riskerat att skada mig mer, berättar Andreas Folkstrand.

– Vi har så tunn trupp så vi kunde inte riskera att Folkstrand skulle bli borta ännu längre, inflikar tränaren Jimmy Nordström.

Andreas Folkstrand spelade tio minuter redan mot IFK Ystad i söndags. I kväll är det full maskin som gäller.

– Det känns bra nu. Jag har bara lite ont, det är inte alls farligt, säger han.

Efter en succéfylld säsong kom Folkstrand nia i den allsvenska skytteligan med 135 mål. Inför nästa säsong har han hittills uppvaktas av två utländska klubbar, en elitserieklubb och så Trelleborg HBK, klubben som nästa år ska ta Stavstens plats i seriesystemet.

– Vi har haft en diskussion. Vi får se vad det blir. Det är mycket som spelar in, pengar, spelarmaterial, hur bra laget är. Jag vill satsa på handbollen, bli så bra som möjligt, berättar 22-åringen som bor hos föräldrarna hemma i Svedala.

För ett knappt ett år sedan jobbade han som reseledare på Rhodos i den grekiska övärlden.

–Det bästa jag gjort, det var verkligen utvecklande, men så saknade man ju handbollen, säger Andreas Folkstrand som flyttade hem efter fyra månader.

Sju matcher återstår innan Stavstens kvalresa är över. Andreas Folkstrand hoppas innerligt han får vara med hela vägen framöver.

Förlusten mot IFK Ystad i söndags svider mer än revbensskadan.

– Vi blev blåsta på den segern, vi är bättre än IFK Ystad. Det tar vi ut på Önnered nu.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.