Nyheter

Filip Bengtsson klar för Alstermo

Ännu en lovande handbollsspelare lämnar Trelleborg. Den 20-årige mittnian Filip Bengtsson gjorde på fredagen klart med allsvenska Alstermo IF.
– Jäkligt skönt att ha det klart, jag är riktigt spelsugen, säger Filip Bengtsson.
Nyheter • Publicerad 8 oktober 2010
Filip Bengtsson har sökt ny klubb sedan IFK Trelleborg drog sig ur allsvenskan. Nu blir det spel i Alstermo IF.
Filip Bengtsson har sökt ny klubb sedan IFK Trelleborg drog sig ur allsvenskan. Nu blir det spel i Alstermo IF.Foto: 

Sedan IFK Trelleborg drog sig ur allsvenskan har väntan varit lång för den snabbfotade mittnian. Den IFK-fostrade spelaren fick först nobben av H43. Därefter kom Alstermo in i bilden.

Efter en provträning med Smålandslaget såg han sina blivande lagkamrater förlora mot Stavsten i Södan förra helgen.

– Allt kändes rätt när jag var där uppe, hela föreningen verkar bra, men jag ville ju se dem spela först innan jag bestämde mig, säger Filip Bengtsson.

Vad har du att säga om ditt nya lag?

– Bra stämning, ett lag som är starka på hemmaplan där det brukar vara bra tryck. Att de presterar så bra mot Stavsten borta visar att det är en bra nykomling.

Alstermo är en liten ort med 800 invånare sex mil öster om Växjö. Filip Bengtsson kommer att bo i Växjö och pendla till träningar och matcher. Flyttlasset går inom de närmaste dagarna.

– Vi har jagat en mittnia och Filip är ung och ambitiös, det är den spelarprofilen vi har sökt, säger Alexander Blad, vice ordförande i Alstermo IF.

Filip Bengtsson är redo för debut redan mot Rimbo hemma på söndag.

– Jag är uttagen i truppen, men har ju bara tränat med dem en gång ännu. Kanske slänger de in mig som en joker. Jag är snabb i fötterna, det passar mot ett utgrupperat försvar, säger han.

Hur är formen?

– Handbollsmässigt är jag inte där jag ska vara. Fysiskt sett ligger jag inte efter, jag har hållit i gång på gym och sprungit i stort sätt varje dag.

Alstermo har inlett allsvenskan med en seger och två förluster.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.