Nyheter

Ett fall framåt utan poäng

Bästa insatsen på länge, men längre än till en hedersam förlust räckte det inte. Trelleborg HBK förlorade med 22–23 (10–10) mot OV Helsingborg och har nu sex raka nederlag i allsvenskan.
– Jag är så jävla trött på att förlora, sa lagkaptenen Sebastian Carlsson.
Nyheter • Publicerad 10 november 2011
Foto: 

Trelleborg HBK var nära att bryta förlusttrenden mot topplaget Helsingborg. Fast inte riktigt så nära som siffrorna antyder.

Gästerna ledde med 23–20 med mindre än två minuter kvar och hemmalagets sista reducering gjorde Sebastian Carlsson med 30 sekunder kvar. Resterande tid höll OV i bollen.

– Surt alltså. Vi snyggar till siffrorna i slutet, men det är ändå i början av andra halvleken vi tappar det. Det är för djupa dalar, lägsta nivån måste upp, förklarade Simon Skuthälla, en av de bästa spelarna offensivt i hemmalaget.

Perioden Skuthälla syftar på är de inledande elva minuterna efter paus då 10–10 förvandlades till 13–18, ett underläge HBK aldrig förmådde resa sig ifrån.

Matchen var ett fall framåt i många avseenden. Det var tålamod, kämpaglöd och koncentration. De tekniska felen minimerades och det kollektiva försvarsspelet fungerade.

Förutom i början av den andra halvleken. Då var det passningsmissar, kontringsbjudningar och för många felaktiga beslut.

Mot ett lag av Helsingborgs kaliber blev bjudningarna under den perioden för många.

– Det är den perioden som avgör matchen. Då förlorar vi också ett numerärt överläge med 2–0. Hade vi inte gjort det hade vi vunnit med ett mål ju, resonerade tränaren Pelle Käll.

– Jag hatar att förlora, men det här var ändå ett klart klart fall framåt. I dag krigar vi in i kaklet, det måste vi ta med oss, fortsatte HBK-tränaren.

Allt som allt var det en hedersam förlust, och efter flera riktiga snytingar gav insatsen hopp om framtiden. Men hedersamma förluster ger som bekant inga poäng.

– Vi går ner oss hela laget, alla blir helt nere istället för att peppa varandra. Jag vet inte vad det beror på, men lägsta nivån måste bli högre, sa Skuthälla som hade svårt att släppa den ödesdigra inledningen av andra halvlek.

För Skuthälla handlade insatsen mot OV om personlig revansch efter den mindre lyckade matchen mot Warta.

En annan som visar att formen kan vara på väg var Sebastian Carlsson på kanten.

– 90 procent sitter i huvudet nu, det handlar om självförtroende. Det är bara att köra på, sa vänstersexan.

I nästa match, IFK Ystad borta kommande torsdag, finns det inget utrymme för hedersamma förluster. Då handlar det om streckmatch i nedflyttningsstrid.

– Fruktansvärt viktigt. Det känns retligt att vi presterade så bra mot ett så här bra lag och inte fick några poäng, sa Sebastian Carlsson efter sjätte raka förlusten.

Maria Sällberg
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.