Annons
Nyheter
Nu är Trelleborg HBK igång med sin seniorverksamhet. Till de framtida historieböckerna kan det berättas om en vinst i den första matchen, 31–25 (15–11) mot IFK Ystad.
Nyheter • Publicerad 4 augusti 2011
Foto: 
Foto: 

Egentligen en vanlig träningsmatch på försäsongen. Men ändå inte. För när Trelleborg HBK på torsdagen drog igång sitt träningsspel var det den första seniormatchen i klubben någonsin. Det märktes också på läktarplats. Drygt 300 åskådare hade tagit sig till Söderslättshallen trots den fina sommarkvällen för att se den historiska matchen.

Och det blev en bra start. Seger mot allsvenska konkurrenten IFK Ystad.

Annons

– Jag trodde inte det skulle gå så bra som det gjorde, sa Danni Mitkovksi-Glans.

Att den 17-årige trelleborgaren som förra säsongen spelade i Stavsten blev den historiska målskytten var det nog många i klubben som gladde sig åt.

Även han själv.

– Det var kul, det bara small till, log Mitkovski-Glans om skottet efter två minuters spel.

Bollen studsade i ribban och sedan ner precis innanför mållinjen. Domaren såg att den var inne, men det gjorde inte publiken så Mitkovksi-Glans fick inget måljubel efter att ha gjort det första målet för klubben, ett mål som då betydde 1–0.

Trelleborg HBK fick även en bra start defensivt. Den förre IFK-målvakten Gogo Jancevski som är tillbaka i trelleborgshandbollen räddade de tre första anfallen och det tog nästan fyra minuter innan han släppte in första målet. Jancevski spelade för övrigt strålande i första halvlek och gjorde sju räddningar, varav två på frilägen, under de första nio minuterna.

Annat som gladde i första matchen var att en annan IFK-återvändare, Sebastian Carlsson, visade att gammal god form sitter i. Han gjorde åtta mål, varav två på straff, och blev bäste målskytt.

Trelleborg HBK visade, trots att laget inte är samspelt ännu, att de blir att räkna med i allsvenskan denna säsong.

– Jag tror vi har stora chanser i allsvenskan i år, vi ska bara träna mer tillsammans och hitta tajmingen lite bättre, sa J-landslagsmannen Mitkovksi-Glans som gjorde fyra mål.

Trelleborgslaget gick från 3–3 till 10–5 mellan den tolfte och tjugonde minuten och IFK Ystad var sedan aldrig riktigt nära att gå ikapp.

Annons

– Alltid skönt att vinna första matchen. Bitvis spelade vi bra men vi har mycket att jobba med. Men vi försöker göra allt tillsammans, det är härligt att se. Intentionerna var bra, sa tränaren Pelle Käll efter segern.

Han menade att resultatet inte spelade någon roll, men nog ser det bra ut att vinna den första matchen i klubbens historia.

Martin Falkenby
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons