Annons
Nyheter

Dejan Nedic tar över HBK:s damlag

Som TA-sporten kunde berätta igår var Dejan Nedic på väg att bli ny tränare för Trelleborg HBK:s damlag. Igår blev det klart.
– Jag har saknat handbollen och jag lockas av lagets satsning, säger Dejan Nedic.
Nyheter • Publicerad 19 januari 2012
Dejan Nedic (till vänster) är nu tränare för Trelleborg HBK:s damlag. Igår kom han och Eje Wilör (till höger) i HBK:s damkommitté överens.
Dejan Nedic (till vänster) är nu tränare för Trelleborg HBK:s damlag. Igår kom han och Eje Wilör (till höger) i HBK:s damkommitté överens.Foto: Claes Nyberg

Trots att Trelleborg HBK leder division två får tränaren Fredrik Sörensen stiga åt sidan. In kommer istället 42-årige Dejan Nedic, som för två säsonger sedan tränade Stavstens herrlag i allsvenskan.

– I måndags frågade Eje mig och jag behövde inte så lång betänketid. Jag vill tillbaka till handbollen och det ska bli kul att få träna ett lag som siktar uppåt. Det blir en härlig utmaning för mig, säger Dejan Nedic.

Annons

Före herrmatchen igår mellan HBK och IFK Ystad skrevs papperna under. Redan idag tränar Dejan Nedic laget.

Han har nu lite mer än en vecka på sig innan han coachar laget i nästa match som är söndagen 29 januari mot Jönköping borta.

Till att börja med tar han över laget säsongen ut.

– Vi börjar med de här veckorna, sedan får vi se hur det blir, säger Dejan Nedic, som varit borta från handbollen i åtta månader.

– Jag har startat eget som massageterapeut och lagt tid på det, men jag har saknat handbollen hela tiden, säger Nedic som förra säsongen tränade IFK Trelleborgs A-pojkar.

Säsongen innan dess tränade han Stavstens herrjuniorer, och säsongen 2008-09 var han huvudtränare för Stavsten i allsvenskan. Tidigare var han juniortränare i Stavsten.

Vad kan du tillföra laget?

– Jag kan erbjuda dem bra träning, ge dem energi och vilja. Jag hoppas att jag kan ge dem lite annorlunda träning.

Dejan Nedic har däremot inte sett laget spela. Han hoppas kunna se en av matcherna som blivit inspelade.

– Jag brukar fokusera på att skapa ett bra försvarsspel och ett effektivt kontringsspel, säger Nedic om sin tränarfilosofi.

Annons

På kvällens premiärträning kommer han även att träffa Birthe Hansson. Den rutinerade förbundstränaren som just nu tränar U17-landslaget, ska fungera som mentor.

– Jag har inte träffat henne ännu, det ska bli kul att samarbete med henne, säger Nedic som gått förbundets steg två-utbildning för tränare.

Louise Löfgren
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons