Annons
Nyheter

Danskarna tänker om – stannar i Stavsten

Ett farväl på måndagen blev ett på återseende på tisdagen. Följt av ett beslut att stanna. Tränaren Kim Rasmussen fortsätter i Stavsten. Fortsätter gör också den danska spelartrion Lars Friis, Lars Syndergaard och Ole Jörgensen.
Nyheter • Publicerad 18 november 2009

TRELLEBORG. Efter krismötet i måndags var det flera som uttryckte sina tvivel om att fortsätta i Stavsten. På tisdagen lät det annorlunda.

I nuläget ser det ut som att Stavsten får behålla sitt lag intakt, bortsett från trion Jakob Wickman-Modigh, Kenneth Gundersen och Rasmus Höj, spelare som redan lämnat.

Annons

– Det har öppnats nya möjligheter. Vi har fått löfte att få tillbaka de pengar klubben är skyldiga oss och nått en lösning vad gäller framtiden. Vi ville göra det färdigt det vi har påbörjat, motiverar Kim Rasmussen sitt beslut.

– Att de andra spelarna, Ole, Lars Friis och Lasse Syndergaard, blir kvar har också varit avgörande. Plus att de säger att de svenska spelarna också stannar.

Efter tisdagsträningen åkte Stavstens danskkvartett hem till hedersordföranden Eje Wilör. Efter en kvarts möte var allt klart.

Rasmussen, Friis, Syndergaard och Jörgensen har blivit garanterade att få de pengar som Stavsten är skyldiga dem. I framtiden kommer de däremot enbart att få körersättning. Plus ett löfte om att lämna om något annat skulle dyka upp.

– Ett svårt beslut, men det känns ändå rätt, jag känner en bra känsla. Det kändes tråkigt att säga farväl i måndags, det kändes bra att vara tillbaka i dag, och det kändes bra att sitta i bilen på väg hit, vi hade roligt ihop, berättar Kim Rasmussen.

Spelmotorn Lars Friis betonar att man var eniga i beslutet inom danskkvartetten. Och att alternativen inte var så många.

Även om Stavsten har löst spelarna från kontraktet måste den danska klubb som vill ha dem betala en hög avgift till förbundet.

– Chansen att hitta en dansk klubb vid den här tidpunkten på säsongen är inte den bästa. Nu får vi spela med hjärtat, säger Lars Friis.

– Jag tycker vi har gått tätare samman i motgången.

Lars Syndergaard instämmer:

Annons

– Det hade varit synd att lägga av nu, vi känner att vi är på rätt väg. Det här beslutet var det bästa för oss, för klubben och för alla runt omkring, säger han.

Inga pengar – bara hjärta, blir parollen för Stavsten framöver.

Kim Rasmussen ser potential i sitt lag.

– Försvarsmässigt kommer vi att sakna en del fysik i och med de spelare som har försvunnit. Anfallsmässigt har det sett bra ut på slutet. Jonathan Roth lär få mer utrymme och kan bli farlig i kontringsspelet, säger Kim Rasmussen.

Eje Wilör är överraskad att danskarna valde att bli kvar.

– Jag är enormt positivt förvånad. Man ska inte sluta att tro på mänskligheten, säger han.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons