Annons
Nyheter

Damerna förgyller HBK

Medan herrarna var i Lindesberg och även teoretiskt åkte ned i division ett - via nesliga 18-37 - fixade damerna avancemanget till division ett genom att besegra Pandora med 17-14 (12-6) i Söderslättshallen. Redan vid slutsignalen inledde tjejerna firandet och det fortsatte sedan med restaurangbesök och "utgång".
Nyheter • Publicerad 10 mars 2012
Foto: 

Redan från början var det tydligt hur mycket alla i hemmalaget ”ville”. Den som verkade vilja allra mest en viktig match som denna var målvakten Evelina Andersson. Hon kom upp i hela 23 kvalificerade räddningar och var faktiskt den som räddade segern i andra halvlek när gästerna från Ystad flera gånger var på väg ordentligt in i matchen.

– Vi ville verkligen vinna idag, inleder Evelina och så lägger hon till, gällande nästa säsong:

Annons

– Vi behöver ju helt klart en målvakt till och någon ytterligare utespelare.

Första halvleken gick lite som på räls och ledningen med sex bollar i pausen var ungefär en spegling av händelserna på planen. I andra halvlek fortsatte HBK-tjejerna med ett starkt försvarsspel, samtidigt som man dock började visa nervositet i lägena framåt. Rutinerade Malin Edner i Pandoramålet är duktig, men nu gjordes hon ännu bättre av hemmatjejerna som verkade bli mer och mer nervösa.

– Vårt försvarsspel var bra hela tiden och tillbakalöpningarna var helt fantastiska och vi bjöd ju inte på några som helst kontringar, analyserar Birthe Hansson.

Birthe har kommit in senaste månaden som assistent åt Dejan Nedic och hon verkar betyda mycket, inte minst åt de spelare som är på väg att bytas in eller de som precis bytts ut. En mentor verkligen värd namnet och garanterat en viktig pusselbit i de senaste, viktiga matcherna.

Birthe Hansson fortsätter segerresonemanget så här:

– Ett jäkla go’ i laget och stommen inför division ett finns men det är klart att vi måste ha in ytterligare några nya men det får vi ta senare.

Huvudtränaren Dejan Nedic var även han fylld av glädje vid slutsignalen och fick i glädjeruset endast fram detta:

– Ett härligt gäng att få chansen att träna!

Framåt lyckades Jenny Andersson och Jenny Lundahl bäst som fyramålsskyttar och Jenny Lundahl visade också vilken vinnarskalle hon har. Hon slet kanske allra mest av alla HBK:are i både anfall och försvar och man kunde se förtvivlan i blicken när nervositeten emellanåt tog överhanden och passningar eller skott inte gick dit hon ville. Med sin stora rutin är också Jenny Lundahl en av alla dem som ett division ett-lag så småningom ska byggas kring.

– Vi kommer att satsa, men jag vet ingenting om hur det ska satsas och det får bli en senare fråga. Nu ska vi först och främst fira att vi är i division ett, avrundar damsektionens Eje Wilör.

Till glädjen över avancemanget till division ett ska också läggas det stora stöd tjejerna får och mot Pandora var halva Söderslättshallen i princip fylld. Något för herrarna att kanske avundas…

Maria Sällberg
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons