Annons
Nyheter

Sabah Hassan tar över pizzerian

Läget, pizzerian i Gislövs läge, har fått ny ägare i Sabah Hassan. Samtidigt har förra ägaren till pizzerian, Zirap Idrizi, bestämt sig för att behålla affären intill.
Nyheter • Publicerad 24 januari 2012
Sabah Hassan vill att pizzerian och restaurangen i Gislövs läge ska bli en mötesplats för ortsborna.
Sabah Hassan vill att pizzerian och restaurangen i Gislövs läge ska bli en mötesplats för ortsborna.Foto: Tomas Nyberg

I oktober 2010 lät det annorlunda. Då ville Zirap Idrizi riva affären och istället bygga bostäder på marken. Men han skulle behålla pizzerian.

Nu blir det alltså tvärtom. En anledning är att Zirap Idrizi ännu inte fått något besked från samhällsbyggnadsnämnden om han får bygga bostäder eller inte, och han vill inte vänta längre. En annan anledning är att hans söner, som drivit pizzerian, fått andra jobb.

Annons

– Jag och min fru kan inte driva både butik och pizzeria, säger Zirap Idrizi som just nu renoverar butiken för att satsa på nytt.

Bredvid har Sabah Hassan nyligen slagit upp portarna på pizzerian. Han var tidigare delägare i Akkagrillen i Trelleborg, och tog chansen när pizzerian sökte ny ägare.

– Det är ett fint ställe, och det finns folk som bor här, så det kommer att gå bra, säger Sabah Hassan.

Sabah Hassan är så optimistisk om framtiden att han bestämt sig för att ha längre öppettider.

– Där det finns folk måste det finnas pizzerior, säger Sabah Hassan.

Sabah Hassan vill att restaurangen ska bli en mötesplats för de boende i och kring Gislövs läge. Med isolering i uterummet, kaffekokare åt de äldre och storbilds-tv åt de sportintresserade kan det bli verklighet, tror han.

– Jag kan även ordna kalas och bröllop. Jag är öppen för alla förslag, säger Sabah Hassan.

Maria Sällberg
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons